Derfor elsker du sort

Denne artikel indeholder reklamelinks

Består dit klædeskab af helt vildt meget sort tøj, og kun få andre meget naturlige farver? Så er du meget normal. Flere og flere vælger den sorte stil. Sort passer til alle andre farver, og sort med sort er endnu mere fedt.

Derfor er det ikke længere svært at vælge tøj, og den såkaldte tøjkrise findes ikke længere, i hvert fald ikke når det handler om farve valg. Alt dit tøj er sort, der kan selvfølgelig forekomme problemer om, hvad du skal tage på alligevel – nederdel eller bukser?

Hvad betyder farven, sort?

Derfor-elsker-du-sort--intext_1

Den sorte farve har to meget store kontraster. På den ene side bruges sort til at vise noget ondt, skræmmende og deprimerende. Hvor man f.eks. til begravelser altid

bærer sort. Det er en farve som ofte er negativ ladet, fx ”the black list.

Derudover er sort også en kraftfuld farve, der symbolisere elegance, rigdom og klasse. Det sorte stilede tøj f.eks. jakkesæt og sorte korte kjoler.

Sort kan kombineres med alle farver, og er derfor meget nem at håndtere. Når man kombinere sort med andre farver, får det farven til at skille sig mere ud, og giver mere gennemslagskraft.

Sort er hemmelighedsfuld, det skjulte og det ukendte. Stemningen omkring sort er meget mystisk og holder sig lidt på afstand, gerne skjult for resten af verden.

Ser man på farvepsykologi, skaber den sorte farve en barriere mellem dig selv og omverdenen. Farven får dig til at stråle, men beskytter dine følelser og skjuler din sårbarhed, usikkerhed og måske din manglende selvtillid.

Derfor-elsker-du-sort--intext_2Men sort er også en sexet farve. Sort er altid et sikkert valg, også når du skal købe frækt lingeri. Det skaber igen, stemning og mystisk og man bliver interesseret. Farve betyder at give sig hen til folk, f.eks. din partner, eller præsten som giver sig til gud. Sort er enden, men ved enden er der altid en ny begyndelse. Ved begyndelsen kommer lystet, den hvide farve, sort bliver altså til hvidt.

Hvorfor sort?Derfor-elsker-du-sort--intext_3

Som farven symbolisere, er det klart at mange fortrækker at gå i sort tøj. Især når sort forbindes med intelligens, selvsikkerhed og sexet. Hvem vil ikke gerne være både attraktiv, intelligent og sexet på samme tid? Alt man skal gøre er, at elske sort tøj og klæde sig i det.

Hvis du tænker over det, hvad foretrækker du så selv? De fleste, både mænd og kvinder, fortrækker modsatte køn i sort tøj.

Ser man på andre farver, som bestemt ikke ligger sig op af den sorte farve, så er pink, orange og brun. Den pink farve symbolisere bestemt ikke intelligens. Mens de andre farver ligger på sidste pladsen, over de farver man helst vil gå med.

Sort går aldrig af mode, og er derfor en sikker vinder hele året rundt og for altid.