Mange mennesker forbinder sukker med energi. Det er dog heller ikke helt forkert, men det er vigtigt at understrege, at denne energi hurtigt er sluppet op og så har kroppen brug for endnu mere sukker. Det er netop her, det bliver farligt.
Mange motionister forbinder sukker med energi, men sukker er rigtig mange ting og desværre er det ofte det forkerte sukker, som man indtager. Der er i dag i de fleste fødevarer tilsat sukker i en eller anden grad. Eksempler på dette kunne være remoulade, sennep, makrel, torskerogn, marmelade, majs på dåse osv. Rækken af disse mange produkter er næsten uendelig – og det er meget skræmmende, at dette er med til at skabe den afhængighed, som de færreste af os vil indrømme vi har.
Sukker i alle dets afskygninger
Mange børn kender ikke engang smagen på de oprindelige fødevarer og hvordan de i virkeligheden smager uden sukker. Man kender måske selv forskellen på smagen af makrel på dåse og så den makrel man køber hos fiskehandleren. Der er en kæmpe forskel på smagen og det er den tilsatte sukker, vi kan takke for, at vores børn ikke kan lide eksempelvis fisk.
Der findes alt for mange børn i Danmark for ikke at forglemme de voksne, som spiser og drikker alt for store mængder sukker. Det øger blandt andet gennemsnittet af overvægt i Danmark. Derudover øger det også fedtstoffet i kroppen som kan have mange fatale følgesygdomme. Det er netop derfor, at sukker er så farligt.
Sukker i sig selv er ikke farligt. Der er ingen farlige stoffer i, men indtager man det i alt for store mængder, så er det, at det bliver farligt. Man kan også sige at det at være afhængig af det kan være farligt. Det er de færreste forældre der rent faktisk tænker over, hvad de giver deres børn. De tænker over, hvad børnene kan lide og at de rent faktisk får noget at spise. Det er nok langt de fleste danskere der kan nikke genkendende til, at de mener makrel på dåse er sundt. Det er nu ikke hele sandheden. Det er korrekt at makrel på dåse er sundere end eksempelvis en pose slik. Men det sukker man har tilsat i denne fødevarer, kan i værste tilfælde gøre børn afhængige af sukker i en alt for tidlig alder.
Kan kroppen leve uden sukker?
En meget populær myte siger, at kroppen har brug for lidt sukker – det er ikke sandt. Kroppen omdanner selv den almindelige kost, grøntsager, kød, ris osv. til glukose, som er den sukkerform cellerne bruger. Denne form for sukker kan man sige, er sundt.
Når sportsudøvere benytter sig af energibarer, så indtager de det farlige sukker. Det skyldes, at kroppen hurtigere kan omdanne dette sukker til energi. Der er blot det ved det, at kroppen hurtigt har opbrugt denne form for energi, i modsætning til glukose, som kroppen selv producerer. Glukose tager længere tid at omdanne, men også længere tid at opbruge.
Kroppen kan ikke leve uden sukker. Men den fremstiller selv det sukker, som den har brug for. Vi behøver derfor ikke supplere yderligere med sukkerholdige produkter, for at kroppen kan fungere optimalt.