Derfor laves der stadig Panodil efter Panodil Zapp er kommet frem

Denne artikel indeholder reklamelinks

Trods Panodil Zapp laves den almindelige panodil stadig

Det kan egentlig forekomme sjovt, at der findes både Panodil og Panodil Zapp, for hvorfor ville nogen vælge at benytte sig af det produkt, som virker langsommere? Det er jo trods alt det samme aktive stof, som findes i begge produkter.

Svaret skal findes i samme tråd som svaret på, hvad forskellen på produkter som Panodil og Pamol er.

Begge produkter eller produktserier indeholder nemlig det aktive stof paracetamol, som er det, der rent faktisk gør noget ved smerten.

Man kan dog ikke helt skue hunden på hårene – der er forskellige mellem de forskellige produkter, også internt i Panodil-serien.

Der er mere i en pille end bare smertestillende

Grunden til, at der er forskel, er sådan set simpel nok. Når man laver en pille eller en tablet, så skal der mere i den end bare det aktive stof. Det er især her, der kan være forskelle mellem de forskellige produkter, man kan vælge imellem.

Det aktive stof skal måske bindes med et andet stof, og her kan der være mange muligheder, som afhænger af det aktive stof. Det kan spille sammen på flere måder, som kan ændre effekten.

Det kan også være noget så simpelt som den hinde, der i nogle tilfælde indkapsler pillens egentlig indhold. Der kan være forskellig tykkelse, og materialet kan være forskelligt.

Sådan er det også med Panodil og Panodil Zapp. Panodil Zapp indeholder også natriumbikarbonat, som betyder, at pillens indhold bliver optaget hurtigere i kroppen.

Det er dog ikke alles kroppe, der tager lige godt imod natriumbikarbonat, og derfor kan nogle foretrække de almindelige Panodil-piller.

Ved længere behandling anbefales de almindelige

Brug panodil ved længere behandlinger

Hvis man har smerter, som bliver ved, og som man skal tage smertestillende mod gennem en periode, så anbefaler Panodil selv, at man tager de almindelige Panodiler.

Det hænger sandsynligvis sammen med, at hvis man ikke har brug for den tidsbesparelse, der ligger i Panodil Zapp, er der ikke meget grund til at have flere ting i pillerne.

Der kan være mange grunde til, at man bliver anbefalet at tage smertestillende piller over en periode, og her børn man tage de almindelige piller, hvis man lytter til Panodil selv.

Panodil Zapp er kreeret til de situationer, hvor smerten er opstået akut, og den skal lindres akut. Derfor skal pillerne også bruges på den måde for at få det bedste resultat.

Man skal selvfølgelig altid læse indlægssedlen i al medicin og alle lægemidler, man indtager – det gælder selvfølgelig også med Panodil, selvom de fleste danskere efterhånden har et eller andet kendskab til de populære smertestillende piller.

Utallige varianter af samme aktive stof

Som nævnt ovenfor findes der et utal af forskellige kombinationer, som alle drejer sig om det samme stof. Det gælder både inden for den samme producent og produktserie, som det gælder for andre producenter og mærker.

Alles kroppe er forskellige, og derfor kan man sagtens komme ud for, at noget, der virker godt for en, ikke virker godt for en anden.

Hvis man ikke er tilfreds med effekten af et bestemt præparat, kan det være en god ide at prøve med et andet.

Som tommelfingerregel findes der tre aktive stoffer, som er meget udbredte til at smertebehandle lette smerter. Det er dem, der ofte kaldes hovedpinepiller.

De aktive stoffer er paracetamol, som findes i sådan noget som Panodil og Pamol, ibuprofen, som findes i Ipren, og acetylsalicylsyre, som eksempelvis findes i Treo og Kodimagnyl.