Derfor skal du cykle mere

Der er virkelig mange gode grunde til at hoppe på cykle og køre. Det er slut med mindre gode undskyldninger, for her kommer en række gode grunde til at tage cyklen fra A til B.

Motion er virkelig vigtigt for os og vores kroppe. Vi er klar over det alle sammen, men mange vælger alligevel motionen fra, og kommer med mange undskyldninger omkring netop det emne. Motion er mange ting, og det er meget forskelligt hvordan vi mennesker ser og opfatter motion. For nogle en det at tage trappen i stedet for elevatoren, mens det for andre er en del af hverdagen at løbe 10 kilometer.

Vi er ikke enige om, hvorvidt det er nødvendigt at dyrke motion, men vi ved alle sammen, at det er sundt og godt for kroppen. Om det er fitness på lavt- eller højt plan, cykelturen til og fra arbejde eller at gå ned og op ad trapperne, det er motion.

Hvad er bedre end gratis?

Det er gratis motion. Motion du ikke skal betale for. Bold-sport, svømning, karrate og fitness og mange flere er alle motionsformer man betaler for at dyrke. Er man mere til det, der er gratis, så er cyklen jo det perfekte alternativ. Gratis ting er altid godt!

Det er gratis at cykle, altså hvis man har en cykel, og det er samtidig en god motionsform. Man kan ofte cykle i stedet for at tage bussen eller bilen. Vi vælger dog oftest det der er nemmest, men måske man bør overveje noget nyt. Hvis man savner udfordringer, så kan man jo bare vælge en anden rute, som er svære med bakker og sving, kører hurtigere eller vælge et højere gear.

Gør cyklen noget godt for dig?

Ja, de mange cykelture vil kunne ses på din krop. Først og fremmest bliver man mere frisk og får mere energi ved at dyrke motion, og det gælder også på cyklen. Begynder man at cykle meget, så vil kroppen blive trænet. Musklerne tager form, og hvem kan ikke godt lide markerede muskler?

Smukke ben, som er veltrænede og med fremhævede muskler. Det er flot, og giver helt sikkert point på selvværdskontoen. Men der er faktisk flere af kroppens muskler, som bliver trænet når man cykler. Især mave og ryg er også på arbejde, når der trædes i pedalerne. Flotte ben, god mave og lækker ryg. Er du også fan?

Husk at få indstillet din cykel rigtigt, så du ikke belaster kroppen.  Cykle--intext_1

Flere gode vaner

En tur på cyklen giver frisk luft i lungerne. Det kan være tiltrængt både om morgenen, når man skal af sted, og om eftermiddagen når man skal hjem igen. Det kan også være rigtig dejligt lige at få luftet hjernen og tankerne. Det er en god vane, at vænne sig til at cykle et par gange om ugen eller hver dag. Måske når man skal handle ind, eller når man skal i skole og på arbejde. Så bliver det pludselig motion på en helt anden måde. For nu er det et transportmiddel, så motionen lægger man ikke mærke til.

Vi kalder det ”at gøre sig selv en god tjeneste”.

Savner man konkurrence?

Er man et konkurrence menneske, og ønsker at konkurrer, også når der skal dyrkes motion, så er cykling igen en god idé. Og især, hvis man bor i en by. Der skal være en god cykelsti og en masse andre mennesker som foretrækker at tage cyklen.

Man kan nemlig kører sit eget lille cykelløb, når man cykler hjem eller af sted. De andre cykellister aner ikke noget om det, men DU vil være den første i mål. Er det ikke realistisk nok, så kan man også tilmelde sig forskellige cykelløb, hvis man ønsker mere og ægte konkurrence. Cykle--intext_2

En cykel der ikke ligner de andres

Man kan sagtens være anderledes, også når man cykler. Det gælder bare om, at pimpe sin cykel som man selv synes. Jo federe cyklen er, jo sjovere bliver det muligvis også at cykle. Man behøver ikke en cykel med ekstra udstyr, dog skal man have en ringeklokke og helst gerne i cykelhjelm. Heldigvis kan man få mange seje og anderledes cykelhjelme i dag.

Hvis man cykler meget, kan man købe cykeltøj og andet gejl til sig selv og sin cykel. Det kunne f.eks. være sjovt, at skaffe sig en cykelcomputer, så man kan se hvor langt og hvor hurtigt man cykler.

Det er bare op på jernhesten og af sted! Go tur.