Derfor skal du ikke arbejde hjemmefra

Denne artikel indeholder reklamelinks

Det kan være fristende, især hvis du starter din egen virksomhed, at arbejde hjemmefra: Du slipper for dine kollegaer, og du slipper for at betale penge til at leje nye lokaler. Du betaler jo allerede for dem, du har, så hvorfor løbe ud og skaffe endnu flere?

Men at leje lokaler i stedet for at sidde hjemme er en god investering – fordi du ellers ender med at ramme den samme fælde, der hvert år gør det svært at skabe overskud i tusindvis af danske virksomheder.

Den samme fælde, der er stærkt medvirkende til, at de færreste danske virksomheder eksisterer 5 år efter de er blevet stiftet.

Nemlig fælden, at man ikke kan adskille arbejde fra privat.

Det hele falder sammen hjemme

Vælger du blot at dedikere en del af stuen til hjemmearbejdskontor risikerer du, at det hele ender med at falde sammen for dig. Du kan ikke adskille, hvornår du er på ferie, hvornår du bør arbejde, hvornår du skal være sammen med kæreste og børn og så videre.

Og det er vigtigt. Har du ikke disse grænser kørt skarpt op imod hinanden, risikerer du at gøre det svært både for din familie og dit arbejdsliv ved ikke at være 100 % til stede på den ene eller den anden.

Plus, du risikerer at falde i den fælde, der hedder at sidde derhjemme og arbejde hele dagen. Du kommer ikke ud og oplever verden, taler med andre mennesker og opnår grundlæggende stimulering i din dagligdag.

Ikke en væsentlig udgift

At starte et kontor op behøver ikke at være nogen uoverkommelig udgift. Som iværksætter i både en af Danmarks større byer – især København og Aarhus byder på mange spændende muligheder – og en mindre kan du leje kontorpladser fra blot et par tusinde kroner om måneden.

Flere kontorfællesskaber kører tilmed ordninger, der lader dig få en ”flexplads” for endnu mindre. Så har du ikke et fast skrivebord, men du kan komme, når du har lyst, og kontorfællesskabet har dermed mulighed for reelt set at overbooke kontorfaciliteterne.

Hvis du vælger at leje et lokale, kan et skrivebord og et par gode kontorstole købes på nettet for blot nogle tusinde kroner. Er budgettet ikke helt så stramt, kan det især for så vidt angår kontorstolene anbefales at bruge lige en tand mere for at få nogle gode, behagelig og ergonomiske kontorstole.

Giv dig selv den luksus at kunne slappe af

Ved at have kontor uden for hjemmet giver du dig selv den ultimative luksus, når du så sidder inden for hjemmets fire vægge: Muligheden for at slappe af.

Sluk telefonen og gem computeren væk; og du kan nu fokusere på at være sammen med din familie.

Det helt samme lader sig ikke gøre så nemt, hvis du ved siden af har arbejdsskrivebordet – for som alle selvstændige ved, så er der altid en ekstra mail, der kan sendes, en tekst, der kan skrives, et lead, der kan følges op på eller måske en kunde, der lige fortjener at blive plejet dét ekstra for at opretholde relationen med dig.

Kontorstolen, skrivebordet og lokalet kan hurtigt ende med at blive en af de bedste investeringer i din virksomhed, du nogensinde kommer til at lave.