Derfor skal du tage 10.000 skridt om dagen:

Denne artikel indeholder reklamelinks

her er svaret paa bedre velvaereDer er mange måder at leve sundt på, dog er der to ting, som især er meget vigtige – motion og kost. Det har du hørt utallige gange, og det skyldes den alvor vi danskere gør ud af det, når vi op til flere gange har hørt den samme teori omkring sundhed.

Vores kroppe har mange behov – også forskellige, men sund og varieret kost samt motion er især vigtig. Vi skal have energi, så vi kan tænke og bevæge os. Denne energi kommer fra vores indtag af mad, men i den grad også fra, hvor aktiv man er i løbet af dagen.

Fysisk aktivitet er ikke prioriteret særligt højt, og det skyldes den travle hverdag mange mennesker i dag har. Derudover er arbejdspladserne i Danmark blevet meget digitale, og teknologien har taget over. I denne artikel fortæller vi dig, hvorfor det er vigtigt at være aktiv i sin hverdag – i denne omgang, hvor mange skridt du bør gå hver eneste dag, og hvorfor det er vigtigt.

Hvem tæller skridt?

saadan faar du flere skridt i hverdagenFor mange år siden, mere konkret i 1960’erne, lavede man en sundhedskampagne i Japan. Det handlede om, hvordan man med 10.000 skridt om dagen, kunne sikre sig et sundt og godt liv. Det skyldes alt sammen, at kroppen har brug for at holde sig aktiv, og gerne moderat så der opnås en god balance i kroppen og i hverdagen.

Her skulle man sørge for, at gå 6-7.000 skridt om dagen. Disse skulle fordeles over små gåture, men også kombineres med rask gå tur eller løb et par gange om ugen for at få pulsen op. De dage hvor pulsen kommer højere op, vil man også komme op på de 10.000 skridt – og det vil tilsammen give et gennemsnit på 10.000 skridt dagligt om ugen.

I dag er det ingen sag at tælle skridt! Der er derfor ingen undskyldninger for, at man ikke for gået de 10.000 skridt i gennemsnit om dagen. Teknologien har givet os mange muligheder, også muligheder for at tælle skridt. Der findes skridttællere på de fleste smartphones, det kræver dog, at man går med telefonen i lommen hele dagen lang, og hver eneste gang du rejser dig op for at gå, skal den ligger der, så den kan registrere dine skridt. Derudover kan man købe en skridttæller. De er små og nemme at have med rundt hele tiden. De kan side i buksekanten eller ligge i lommen uden problemer – men hvad er fordelene ved at tælle skridt?

Hvad er fordelene ved dette?

For at gøre de 10.000 skridt om dagen mere fordelagtige for dig selv og din motivation, så har vi listet alle fordelene op herunder.

Din risiko for forskellige sygdomme som bryst- og tarmkræft, hjertesygdomme, type 2-diabetes og demens reduceres betydeligt, og flere undersøgelser visere en reducering på helt op til 30 %. Ikke nok med det gør det også en masse godt for dig, din krop og din fremtid.

saadan faar du mere styrkeDe daglige 10.000 skridt sørger for, at dine muskler bliver rørt. Er de aktive i det meste af din vågne tid bevare du den gode elasticitet, styrken og din smidighed – dine muskler elsker, når du går. Kroppen bruger meget energi, når du går – da den skal bære din vægt. Derfor har den brug for næring og ilt til at løfte din vægt. Jo mere og jo hurtigere du går, jo mere energi skal du bruge.

Din kondition og dit kredsløb har også godt af, at du går mange skridt hver dag. Pulsen skal skubbes op, for det forbedre din kondition og dermed også dit kredsløb. Hjertet er en del af dit kredsløb, og med gang sørger du for, at dit blod og dermed dit hjerte sikre en god rytme og et godt blodtryk.

Der er rigtig mange fordele idet hele kroppen og alle musklerne bliver rørt ved gang og løb, og det giver dine knogler, dit helbred generelt, din vægt og dit humør et kæmpe boost. Derudover vil din søvnrytme, din hud og din indlæringsevne også nyde godt af, at du i gennemsnit går 10.000 skridt om dagen.

Sådan kommer du i gang:

  1. Invester i en skridttæller
  2. Sæt nogle mål og planlæg dine ture
  3. Kombiner gerne din gang med hyggelig frokost eller aften gåtur
  4. Tag trappen
  5. Gå en omvej – både på arbejdet, og når du skal ud med skraldet.

Der er muligheder nok, og der kan gå sport i at nå de 10.000 skridt om dagen.

GO GO!