Derfor skal du vælge landet frem for byen, når du køber bolig

Landet frem for byen

Mange provinsbyer bliver mindre og mindre, mens storbyerne vokser som aldrig før. Unge flytter fra reden, og er tvunget til at bosætte sig i storbyerne, fordi det netop er der, de finder de bedste uddannelsesmuligheder.

Når de unge afslutter deres uddannelse, er det ligeledes i storbyerne, der har de bedste jobmuligheder, og derfor bliver de altså boende, og bidrager til væksten i storbyerne. Sådan har det i hvert fald været de seneste par år.

Noget tyder nemlig på, at denne trend snart bliver fortid. Den store tilflytning til storbyerne, har nemlig fået både eje- og lejepriserne på boliger til at stige enormt. De store prisstigninger gør, at det bliver sværere og sværere for netop studerende og nyuddannede at have økonomi til at kunne bosætte sig i storbyerne.

Ny trend og ændringer i flyttemønster

Selvom priserne virker som den eneste grund til, at nogle vælger storbyen fra, når de skal købe bolig, er der faktisk mange andre elementer, der er med til den ændrede adfærd.

Fremtidsforskere mener, at der er en reel adfærdsændring i danskernes flyttemønster, og at netop dette vil smitte af på, hvor vi bosætter os i fremtiden. Det bliver nemlig trendy at bo i provinsen – både for studerende, unge og børnefamilier.

Mange danskere har nemlig fået øjnene op for de mange fordele, der er forbundet med at bo i provinsen eller på landet. Der er ro, natur og der er muligheden for at få langt flere kvadratmeter for pengene. I storbyerne er nogle tvunget til at benytte sig af at leje depotrum ganske enkelt fordi, de ikke har plads nok til opbevaring i deres bolig. Det gælder, uanset om man bor i eksempelvis Odense, Aarhus, Randers eller Horsens – eller andre byer i Danmark af en vis størrelse.

Mange lejer depotrum på permanent basis, hvilket blot er en ekstra omkostning, der bliver tilføjet til den i forvejen meget dyre husleje.

De mange fordele

Fordele ved at bo på landet

Foruden de flere kvadratmeter, priserne og naturen er der mange andre fordele ved at bo på landet, som særligt børnefamilier sætter stor pris på.

I en bolig på landet er der nemlig også mulighed for have, hvilket er noget, som mange storbyborgere i høj grad savner. Mange bruger baggårde og parker som uderum, men i provinsen er der altså mulighed for at få sin helt egen have, der giver børnene nem udgang til udearealer.

Samtidig påpeger mange også den intimitet, der er forbundet med provinsen, og som er svær at finde i storbyen. Lokalsamfund, foreningsliv og naboskab er noget er det, der gør, at man føler, at man hører til, og det tiltaler i høj grad børnefamilier.

Med forskernes forudsigelser for fremtiden, er der desuden grund til at tro, at politikerne vil gøre det endnu mere attraktivt for alle at bosætte sig i provinsen eller på landet – både gennem flere uddannelsesmuligheder, antallet af jobs og bedre infrastruktur.