Det er muligt at undgå vinterdepressionen

Der er to vigtige elementer i, hvordan du kan undgå den årlige vinterdepression. Det kan for mange danskere virke ganske umuligt, men det er faktisk en mulighed, hvis man selv er bevidst.

De fleste mennesker har igennem deres levetid oplevet en lille eller større depression. Det er ikke engang sikkert, at de selv har været klar over det. Alt for mange danskere lider hvert år af den årlige vinterdepression, som gør det praktisk talt umuligt at leve et normalt liv. Der findes dog råd for, hvordan det er muligt, at komme uden om denne irriterende lidelse.

Gode råd til selvhjælp mod depressionen

For alle former for depression gælder, at sund kost og motion er hovedelementerne i, at komme uden om. Herunder kommer en række gode råd til, hvad du selv kan gøre, for ikke at støde ind i nogen former for depression. Lider du allerede af en depression, så kan nogle af disse råd også anvendes til, at du kan få det bedre med dig selv og dine omgivelser.

  • Sund kost

Det er vigtigt at spise sund og varieret hele tiden. Lider man af en depression, kan en kostomlægning gøre store underværker. Her er det især fisk, du bør spise, da det indeholder utrolig mange D-vitaminer og ligeledes fiskeolie, som er utrolig godt for, at hjernen kan fungere optimalt.

  • Nedlæg eller udskyd store projekter

Hvis du allerede lider af en depression eller kan mærke, at den er på vej, så er det en god idé, at udskyde eller måske endda droppe store projekter. Det kan være ret uoverskueligt med sådanne projekter og kan mange gange føre til, at du får det endnu værre. Dette gælder både på hjemmefronten og på dit arbejde. Hvis du kan mærke, at du har det skidt, så er det vigtigt, at du tager en snak med din chef og gør ham eller hende klar over situationen – det er bedst for begge parter.

  • Gå ud i lyset

Lys er vigtigt for at få det rette humør på plads igen. Sørg derfor for, at opholde dig mest muligt i lyset fra solen.

  • Invester i en sol-lampe

I forskellige butikker og online lampeshops kan man finde en lampe, som leverer det lys, som du har behov for. Her er der tale om lys, som kan erstatte den sol, vi ellers får rigeligt af om sommeren. Lampen vil ikke gøre dig brun og solbrændt, men derimod i godt humør.

  • Dyrk motion, gerne udenfor.

Selvom der måske er overskyet udenfor, kan du med fordel vælge, at rykke dig ugentlige træning til udenfor. Her vil du, selvom skyerne ligger tungt, suge lyset til dig og opleve glæden ved at være i naturen.

Vinteren er farlig

Det er især om vinteren, at de fleste mennesker oplever en depression. Det kan være ganske deprimerende med disse mørke tider og mange gange, skal der ikke meget til, for at der opstår en depression. Det kan være lange og hårde arbejdsdage, ikke megen ferie eller at du er stresset på hjemmefronten. Depression kan komme af mange forskellige grunde og mange gange er der flere årsager, som spiller ind.

Det er vigtigt, at være bevidst om sit velbefindende ikke kun på den fysiske front, men mindst lige så meget på den psykiske front. Vi skal alle sammen passe på og selv og sørge for løbende at opfylde de forskellige behov og ønsker vi har. Herved kommer vi lettest uden om den irriterende lidelse – depression.