Det rene kosttilskud har skiftet navn – her er det nye navn

Denne artikel indeholder reklamelinks

PurePharma

PurePharma har været et produkt, som har vundet mange tilhængere på det seneste, fordi der er stort fokus på det rene produkt. Det er dog ikke længere at finde i butikkerne, men det er ikke fordi, det ikke laves mere.

Selvom der ikke længere findes PurePharma-produkter, så vil man ikke lede forgæves – virksomheden bag produktserien af kosttilskud og træningsprodukter har blot skiftet navn til Puori.

Derfor kan man altså stadig få sine fiskeoliepiller og sit proteinpulver fra PurePharma, hvis man køber det, hvor der står Puori på æsken eller posen.

Navneskiftet kommer ikke på grund af en ændring i den måde, virksomheden arbejder på, eller en større ændring i produkterne. Skiftet fra PurePharma til Puori kommer på baggrund af de tanker, navnet sætter i gang hos nogle.

Det er ikke lægemidler – kvaliteten er bare sådan

Da PurePharma skulle indtage det amerikanske marked, indebar det en del arbejde med at gøde jorden hos forskellige mennesker, og her mødte PurePharma det samme spørgsmål mange gange.

”PurePharma – hvilken slags medicin laver I så?”

Reaktionen er i og for sig ikke så mærkelig, fordi Pharma-delen i navnet får tankerne hen på ordet ’pharmaceuticals’, som er lægemidler på engelsk. Lægemidler forstået som medicin i klassisk forstand.

Tanken bag PurePharma, som altså hedder Puori nu, var at lave kosttilskud i farmaceutisk kvalitet, men ikke at lave medicin. På engelsk og i USA har man også begrebet ’Big Pharma’, som er en betegnelse for medicinalindustrien – især bruges det i forbindelse med lobbyarbejde.

Arbejdet er den anden vej

Kosttilskud

Som stifterne af virksomheden, Oliver Amdrup og Julius Heslet, forklarer i en video på virksomhedens hjemmeside, så er målet ikke det samme som medicin. Det er en anden måde at gribe tingene og sundhed an på.

Puori, som de altså hedder nu, arbejder ved at forsøge at forbedre sundheden i mennesker, inden de bliver syge. Det gør de ved blandt andet deres kosttilskud, som tilfører nogle af de væsentlige ting, kroppen skal bruge.

Medicin derimod arbejder ved at lindre eller kurere, når man er blevet syg. Det er altså noget, man bruger, efter man er blevet ramt, mens Puoris tilgang drejer sig om at handle, inden man bliver syg.

Når de mødte spørgsmålet om, hvilken medicin de lavede, blev de altså nødt til at forklare, at det er den anden vej, de arbejder.

Den forvirring har PurePharma altså forsøgt at imødegå ved at skifte navn til Puori.

Navnet Puori trækker på den oprindelige ide

Ligesom der lå tanker bag navnet PurePharma, ligger der også tanker bag det nye navn – Puori. Navnet kunne ved første øjekast godt se finsk ud, men det er altså en virksomhed, der har sine rødder i Danmark.

Navnet Puori kommer af den første del af hver af de to ord ’pure origin’.

Det var nemlig renheden, der var i højsæde, da de to stiftere satte sig for at lave et produkt. De to er nemlig begge crossfittere og ledte efter en fiskeolie, men de fandt ingen, der levede op til deres krav.

Derfor var løsningen at lave sin egen fiskeolie, som var et så rent produkt som muligt uden forskellige tilsætningsstoffer. I dag er der flere produkter, men fiskeolien er, hvor det hele startede for PurePharma, der i dag hedder Puori.