Detox: 4 tips til at give din krop og hud en udrensning

Denne artikel indeholder reklamelinks

Trænger din hud og krop til en detox? Vi giver dig 4 gode metoder til, hvordan du kan udrense huden og kroppen for affaldsstoffer.

detox-af-huden

Kroppen og huden kan indimellem have brug for en udrensning eller detox. Detox er en kur, som hjælper med at udrense kroppen for affaldsstoffer, og kan være en god idé, hvis du ønsker at restarte din krop og starte på en frisk.

Har du spist lidt for usundt henover sommeren, eller har du sjusket med din hudpleje? Så kan det være meget rart at rense ud og starte forfra på ny. En udrensning kan samtidig være godt, hvis du har problemer med sukkertrang eller fordøjelse, hvis du har problemer med uren hud, eller du føler dig træt og mangler energi i hverdagen.

Overgangen fra sommer til efterår kan være et godt tidspunkt at rense ud, da du dermed får gjort huden og kroppen efterårs- og vinterklar. Herunder giver vi dig gode tips til, hvordan du kan give din hud og din krop en god detox.

Drik Teatox

Detox te bliver også ofte kaldet teatox og er et populært valg, hvis man ønsker at komme af med giftstoffer i kroppen. Hvis du ønsker at udrense din krop og din hud, kan detox te dermed være et godt valg. En detox te kan desuden være med til at give kroppen et boost, så du får mere energi. Sørg for at vælge en te med fennikel eller andre grønne urter, der kan udrense kroppen.

Brug en detox maske

udrensende-ansigtsmaske

Det er ikke kun kroppen, der kan have brug for en detox. Det er også en god idé indimellem at give huden en udrensning, så den bliver sundere og mere ensartet. Til dette kan du blandt andet bruge en detox ansigtsmaske fra Tromborg. Denne maske er en lermaske, som hjælper med at fjerne toksiner fra huden. Den indeholder desuden gavnlige mineraler, der hjælper med at fjerne overskydende fedt, døde hudceller og urenheder fra huden. Du vil således få en renere og friskere hud.

Spis udrensende fødevarer

En anden måde du kan udrense kroppen på er ved at spise fødevarer, der hjælper med at udrense kroppen. Spis masser af grøntsager, nødder som mandler, hasselnødder, pinjekerner og cashewnødder. Derudover er det en god at spise kidneybønner, kikærter, gule linser, grønne linser, brune ris, hørfrø, sesamfrø, quinoa, sojabønner, koldpresset olivenolie og kokosolie. undgå kød, sukker, æg, tomater, kartofler samt korn, som er svære at fordøje.

Hvis du spiser de nævnte gode fødevarer i tre dage, kan du hjælpe kroppen med at rense ud. Sørg dog for at spise rigeligt af de madvarer du gerne må spise, så du ikke bliver sulten. Derudover er det en god idé at tage tilskud af vitaminer og mineraler som zink, C- og B-vitamin, mens du er i gang med udrensningen, så du får de vitaminer og mineraler, din krop har brug for.

Udrensende olie til problemhud

Til ansigtet kan du også vælge at bruge en udrensende olie. Tromborg Detox Face Oil indeholder lavendel, eukalyptus og pebermynte, der virker udrensende, og gør huden mindre irriteret. Olien er dermed ideel til problematisk og sensitiv hud, og virker desuden fugtgivende, genopbyggende og regenererende. Den udrensende olie kan bruges ovenpå din creme eller serum, men du kan også bruge olien til ansigtsmassage, hvor den stimulerer og giver glød til ansigtet.