Disse 6 ting kan du lave i din vinterferie

Ved du, hvad du skal lave i din vinterferie? Find inspiration til, hvad du kan lave af sjove aktiviteter i vinterferien her.

Vinterferie - snemand og husHar du heller ikke nogen planer for vinterferien? Bare rolig vi hjælper dig på vej med denne liste over 6 sjove og hyggelige ting du kan lave i din ferie.

Mange forældre vælger at tage fri i vinterferien for at kunne være sammen med børnene i deres ferie, og der er derfor også lavet mange guider med tips til, hvad børnefamilien kan lave sammen i vinterferien. Har du ikke nogen børn, men holder du alligevel fri i vinterferien, skal du dog ikke snydes.

Vi har samlet en liste med 6 forskellige aktiviteter i forskellige prislag, der kan give dig inspiration til, hvad du kan lave i din ferie, når du hverken har børn du skal underholde, og heller ikke har nogen planlagt skitur at tage på. Læs dem herunder.

Prøv indoorski eller tag i skøjtehallen

Hvis ikke du har planlagt at skulle på skitur i år, men alligevel godt kunne tænke dig at stå på ski, kan du prøve indoorski i blandt andet Aarhus eller Rødovre. Konceptet går helt enkelt ud på, at du kan få mulighed for at stå på ski indenfor.

Er du mere til skøjter kan du også vælge at tage i den lokale skøjtehal eller på en udendørs skøjtebane og stå på skøjter. Tag din veninde eller kæreste under armen og slip din indre skøjteprinsesse løs, så kan I altid slutte af med en varm kop kakao, når kulden bliver for meget.

Tag på museum

Hvornår har du sidst været på museum? For mange er museumsbesøg forbeholdt weekender og ferier, og selv dér kan det være svært at finde tid til det. Vil du gerne ud af huset og se noget andet, er et museum dog en rigtig god idé.

Har du god tid kan du vælge at køre lidt længere for at udforske nyere museer, men du kan selvfølgelig også vælge at tage på et, der ligger tæt på dig. Er du ikke så meget til museer kan et akvarium eller en zoologisk have måske også være en mulighed. Det får dig i hvert fald ud af hjemmet og så er du næsten garanteret en hyggelig dag med en masse spændende ting at kigge på.

Hold en hyggelig veninde aften

veninder snakker sammen i sofaen

I en travl hverdag med arbejde, huslige pligter og lignende, kan det være svært at få tid til at få set alle de veninder man gerne vil. Derfor kan vinterferien være et oplagt tidspunkt til at få lavet en aftale med en god veninde.

Hold en hyggelig veninde aften, hvor I rigtig får hygget jer og får snakket om alt mellem himmel og jord. Det kan I måske med fordel gøre over et godt glas vin eller en lækker gin og tonic, når nu I alligevel har ferie og ikke skal tidligt op næste dag.

Hyg dig med strikketøjet i sofaen

Vinterferien er det helt ideelle tidspunkt til at sætte sig i sofaen med et varmt tæppe, en kop te eller kakao og så selvfølgelig strikketøjet. Brug tiden på at slappe godt af og komme ned i gear mens du strikker en ny hue, en sweater eller et halstørklæde til dig selv.

Hvis ikke du strikker, kan du selvfølgelig sagtens slappe af i sofaen alligevel. Find en god bog, en god film eller din yndlingsserie frem og sæt dig godt til rette i sofaen, mens du bare nyder, at du har ferie.

Gå en tur i naturen

Vinterens kulde får mange til at trække indenfor. Det er dog vigtigt også at få frisk luft en gang imellem. Brug derfor ferien på at gå en lang tur i naturen, men husk at pakke dig godt ind i halstørklæde, hue og vanter inden du går ud.

Bor du tæt på vandet kan det være hyggeligt at gå en tur dér, særligt hvis vejret og godt og solens stråler spejler sig i vandoverfladen. Du kan også gå en tur i skoven og kigge på de nøgne træer og buske eller du kan gå et helt nyt sted du ikke har prøvet at gå før og udforske naturen der.

Prøv nye restauranter af

Går du altid på den samme velkendte restaurant? Så er vinterferien måske et oplagt tidspunkt til at prøve noget nyt. Det kan være, at du altid har drømt om at prøve den nye mexicanske eller vietnamesiske restaurant i byen, men endnu ikke har fået taget dig sammen til at gøre det.

Brug vinterferien til at udforske lækre spisesteder sammen med en god veninde eller kæreste. Hvem ved, måske finder du din næste yndlingsrestaurant.