Disse boligovervejelser skal I gøre jer, når I ønsker at købe hus sammen

Denne artikel indeholder reklamelinks

Skal du købe hus sammen med din partner for første gang, er der en del boligovervejelser i skal gøre jer. Bliv klogere på hvilke, her.

Par-koeber-hus-sammen

At købe hus sammen med sin partner er for mange et stort skridt på vejen hen imod en fremtid med den person, man nu ønsker at flytte sammen med. Måske har I allerede boet sammen i en lejlighed i flere år og nu ønsker at tage det næste skridt ved at købe hus sammen. Det kan også være, at I bor i hver jeres hus eller lejlighed og nu ønsker at finde en bolig, hvor I kan bo sammen.

Det kan dog være en udfordring at finde det helt perfekte hus, som lever op til begge parters ønsker og behov. Vil du gerne købe hus sammen med din partner, er det derfor en god idé at I gør jer nogle overvejelser i forhold til, hvad det er for en type bolig I ønsker at købe sammen.

Er I på jagt efter drømmehuset eller en midlertidig bolig?

Et af de første spørgsmål du og din partner skal stille jer selv, når I ønsker at købe en bolig sammen, er om I er på jagt efter drømmehuset, eller om I bare ønsker at købe en midlertidig bolig, som passer til de behov og krav I har her og nu.

Er I et ungt par, som lige er blevet færdiguddannede og kommet i job, og som måske tidligere har boet i lejlighed sammen, kan det måske være svært at vide, hvilke fremtidsønsker I har i forhold til boligen. Her kan det derfor være fint at købe en bolig, som I måske ikke har planer om at blive gamle i, men som kan fungere fint som en god midlertidig bolig til jeres nuværende livssituation.

Er I derimod et voksent par, som måske har boet hver for sig, og nu ønsker at købe bolig sammen, har I måske et klarere billede af, hvilke fremtidsønsker I har, som boligen skal leve op til. Har I begge været på arbejdsmarkedet i nogle år, kan det desuden være, at I har sparet penge sammen til at kunne købe drømmehuset.

Det er dog helt op til jer, om I ønsker at finde drømmeboligen, som skal sikre jeres fremtid, eller I ønsker at købe et hus, hvor I kan udleve jeres husdrømme nu og her.

Hvilken type bolig vil i bo i?

Når du og din partner skal købe hus sammen, kan det også være en god idé at overveje, hvilken hustype I ønsker at bo i. De mest almindelige typer ejerboliger er parcelhuse og rækkehuse.

Et rækkehus er et hus, der er bygget sammen med en række af andre identiske huse. Rækkehuset har ikke et nær så stort grundareal som parcelhuset, men er større end ved en lejlighed. Rækkehuset er ofte et populært valg hos mange unge førstegangskøbere. Parcelhuset er derimod en fritliggende villa med et større grundareal. Mange børnefamilier ønsker at flytte i et parcelhus, fordi der her er en større have, hvor børnene kan lege.

Foruden disse to hustyper er der naturligvis også byhuse, som er betegnelsen for huse, der er placeret inde i de større byer, samt landejendomme, som ofte er større huse, der ligger placeret ude på landet. Når du og din partner skal finde ud af, hvilken type bolig I ønsker at købe, er det dermed også en god idé at overveje, om boligen skal ligge placeret inde midt i en større by, på landet eller måske i et villakvarter i en forstad.

Overvej boligens stand, plads og rumfordeling

stue-i-hus

Når I skal overveje, hvilken type bolig I skal købe, er det derudover en god idé at overveje, hvordan I ønsker boligens stand skal være. Vil I gerne have en bolig der er indflytningsklar, og hvor I bare skal gå i gang med at indrette boligen efter jeres ønsker, så snart I flytter ind, skal I muligvis vælge at flytte ind i et nybyggeri.

Har I derimod ikke noget imod at fikse et par småproblemer i boligen eller sætte boligen helt i stand, kan en ældre bolig eller et håndværkertilbud muligvis være en fin boligløsning til jer. Har I specielle ønsker i forhold til indretningsmuligheder, plads eller rumfordeling, er det også en god idé at overveje disse ting, inden I sætter jer for at gå i gang med huskiggeriet. Dette kan nemlig gøre boligsøgningen lettere og mere målrettet.

Tag kontakt til en ejendomsmægler

Når I har gjort jer alle ovenstående overvejelser og fået jeres specifikke ønsker og krav på plads, kan det være en god idé at tage kontakt til en ejendomsmægler, som kan hjælpe jer med at finde lige præcis den bolig I er på jagt efter.

Er I på udkig efter at købe en bolig I Randers området eller på Djursland kan denne lokale ejendomsmægler i Ørsted hjælpe jer med at finde frem til, hvilke boliger i området, som passer til jeres specifikke ønsker. En ejendomsmægler kan desuden arrangere fremvisninger for jer, så I kan finde den helt perfekte første bolig sammen.