Drømmer du om en karriere inden for HR?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Drømmer du om at få en karriere ind for HR, så læs her, hvad en HR-afdeling arbejder med, samt hvordan du kan få et job inden for HR.

Drømmer du om en karriere i HR?

Drømmer du at arbejde med mennesker, og at hjælpe dem til at udvikle sig samtidig med, at du bidrager til en virksomheds vækst og succes? Så er et job inden for HR måske lige noget for dig.

HR bliver for mange set som et kvindefag, og dette skyldes netop, at man arbejder med de bløde værdier inden for virksomheden. Men HR er meget mere end det. En HR-afdeling arbejder nemlig med både rekruttering, medarbejderudvikling, jura, arbejdsmiljø og meget mere.

En stilling inden for HR er altså en alsidig stilling, der behandler flere forskellige områder, der alle tager sit afsæt i medarbejderne.

Bevar overblikket med et HR system

Der er selvfølgelig forskel på, hvor HR-medarbejdernes ansvarsområder alt efter, hvilken virksomhed, de arbejder i. I mindre virksomheder vil en HR-medarbejder have langt flere ansvarsområder i modsætning til i de større virksomheder, hvor HR-medarbejderne typisk er specialiseret inden for ét område.

Uanset hvilken HR-medarbejder, vi taler om, handler det i bund og grund om, at bevare overblikket. I mindre virksomheder, kan den HR-ansatte have sit eget system for at bevare overblikket, og hun ved i hvilke mapper, at bestemt information kan findes.

I større virksomheder er der typisk større behov for et HR system, hvor al medarbejderdata og øvrig information kan gemmes. Et HR system gør det altså muligt for alle HR-medarbejderne at finde den samme information hurtigt og nemt.

Hvad laver HR-afdelingen

HR afdelingens opgaver

Som nævnt ovenfor er der flere forskellige områder, som HR-afdelingen skal håndtere. Først og fremmest handler HR om medarbejderne. Derfor er nogle af de primære arbejdsområder også medarbejderudvikling og rekruttering af nye medarbejdere.

I denne type opgaver er det altså den enkelte medarbejder, der er i fokus. Her handler det om for HR-medarbejderen at sikre at en ny medarbejder kan varetage de arbejdsopgaver, som han/hun ansættes til. For nuværende medarbejdere handler det i høj grad om at sikre, at medarbejderen bliver efteruddannet, og at der kompetenceudvikles. Dette er med til at sikre medarbejdertilfredsheden. Andre ”bløde” opgaver handler om håndtering af konflikter og stress.

Medarbejderpleje er altså en af de bærende opgaver for HR-afdelingen, men dermed ikke sagt, at de juridiske og økonomiske opgaver ikke er lige så vigtige. Det er nemlig også HR-afdelingen, der er ansvarlig for at regler for ansættelse, fratrædelse, overenskomster, konkurrenceklausuler og så videre overholdes.

Hvordan får jeg et job inden for HR?

Der er mange veje til et job inden for Human Resources. På UddannelsesGuiden (ug.dk) afslører en søgning, at der er 30 videregående uddannelser og 51 voksen- og efteruddannelser. Der er altså et stort udvalg af kandidatuddannelser, (professions-) bacheloruddannelser, masteruddannelser, akademiuddannelser og arbejdsmarkedsuddannelser (AMU).

Med det store udvalg af forskellige uddannelser, der alle kan føre til et job inden for HR, har du mulighed for at specialisere dig inden for det område, som du synes er mest spændende. Uanset hvor du er i dit uddannelsesforløb eller i din karriere, vil du kunne finde en uddannelse, der passer til din aktuelle situation.