Efterårets smukke lyse nuancer

Denne artikel indeholder reklamelinks

Pastelfarverne er dem, som vil præge efterårssæsonen i din indretning. Hvis du er en af de mange indretningselskere, som er vild med de lyse farver i hjemmet, så er det nu du endelig skal slå til. Mange af de danske designere har nemlig ladet sig inspirere disse smukke lyse nuancer.

I denne artikel kan du se hvad efteråret byder på af forskellige tendenser. Ved du eksempelvis, hvilke forskellige metaller der præger de danske hjemme i øjeblikket? Her kan du finde masser af inspiration til hjemmet og råd til hvad du bør gøre, for ikke at gøre et fejlkøb. Moden inden for indretning skifter i løbet af hver sæson og det kan være rigtig svært at følge med.

Pastelfarver og lyst træ

Netop nu byder sæsonens trends på lyse pastelfarver. I takt med disse er det meget nærlæggende at mixe med de lyse træsorter, som også er højest moderne nu. Med en blanding af disse to tendenser vil du med sikkerhed skabe dig et smukt og moderne hjem, som vil være inspirerende for mange af dine venner og veninder og måske endda for din familie.

De lyse pastelfarver er farver som eksempelvis lyserød, mintgrøn og lyseblå. Disse er tre farver, som især pryder de mange indretningsblade i øjeblikket. Med en lys pastel lyserød og det lyse træ vil dit hjem synes langt mere feminint og skandinavisk. Det er vigtigt at huske på, at hjemmet altid afspejler din personlighed. Derfor kan man sige, om du går op i indretning eller ej, har du nogle besøgende der gør, så vil de altid dømme dig på, hvordan du bor og hvilke objekter du har i boligen.

Guld i dit hjem

Hvis man kigger på de forskellige metaller, så har vi typisk set sølv som en af de mest brugte i løbet af den seneste tid. Nu skal vi i stedet bytte denne kolde metalfarve ud med de lidt mere varme metaller. Her er der især tale om guld og kobber. Begge disse to metaller præger både vaser, lysestager og andre forskellige indretningsartikler. Det er endda muligt, at få en røremaskine i de flotte varme kobbernuancer til dit køkken.

Vælger du at sammensætte den kølige mintgrønne nuance med metaller som guld og kobber, så vil det give dit hjem en udstråling af elegance og stil.

Skift nemt farverne ud

Hvis du er et af de mange mennesker, som elsker moden som den er lige nu og gerne vil være med på det mest moderne hele tiden, så kan det være en god idé, at købe genstande til dit hjem, som er nemme og billige at skifte ud. Da er det bestemt ikke en god idé, at gå ud og investere dyre domme i eksempelvis en røremaskine i kobber, hvis man eksempelvis om 4 måneder ønsker en anden farve igen.

I stedet bør du købe lysestager, vaser, skåle og salatfade i de mange spændende nuancer, som sæsonen netop byder på. De er ikke nødvendigvis de dyreste at købe og de kan derfor nemmere skiftet ud med nye objekter, når moden igen skifter.

Kontrasten

Man kan sagtens bryde de bløde og lyse nuancer med en knald smuk koral- eller orangefarve. Her er det dog vigtigt ikke at have for mange forskellige nuancer og derfor kun holde sig til en enkelt pangfarve. Disse farver vil være meget dominerende i din bolig og springe meget i øjnene. Forsøg derfor også at holde det i små doser.

Du kan eksempelvis købe et enkelt element som en koralrød sofa, som en frisk kontrast til den nedtonede skandinaviske stil. Det er ligeledes muligt i mange boligindretningsbutikker, at finde møbler der har både en af de lyse pastelfarver og samtidig har en anden flade i en pangfarve som den koralrøde.

Træsorterne i hjemmet

Det træ der er mest moderne lige nu, er de lyse træsorter som eksempelvis egetræ, ask og ahorn. Træsorterne er ofte på mode i noget længere tid, end hvad man som regel ser med farvenuancerne, som har det med at skifte fra sæson til sæson. Derfor kan du trygt købe dig et møbel med disse træsorter på ben og armlæn uden, at du efter 4 måneder vil komme til at fortryde din investering til hjemmet.

Vælg efter hvad du synes er smukt

Når du skal vælge blandt de mange forskellige tendenser, som er på mode, så er det altid vigtigt, at vælge efter dit eget hjerte. Du skal ikke vælge ud fra, hvad de forskellige mode- og indretningsblade siger, så skal ligeledes huske på og tænke på, hvad der ville passe godt ind i dit hjem og hvad der passer til dig.

Et møbel eller en pynte genstand kan sagtens være flot, når du ser den i et blad, et magasin eller på internettet, sammensat med dyre designermøbler, gulve og smuk natur. Men har du tænkt over, hvordan den vil se ud, når den kommer hjem i din stue til dine egne møbler, som måske ikke helt er lig med de dyre designermøbler du så på udstillingsmodellen eller i reklamen. Mange mennesker oplever, at de har gjort et fejlkøb, netop fordi de glemmer at tænke denne tanke og fortryder hurtigt, at de måske har smidt 1.500 kroner efter en vase, bare fordi den var moderne og så flot ud i et blad.

Kig gerne de forskellige hjemmesider igennem og ligeledes med de forskellige mode- og indretningsmagasiner, men hav altid dit hjerte og ikke mindst din hjerne med. Lad dig blive inspireret og sammenlign derefter med din egen bolig.