Efterårsferie – Hvad skal du lave?

Efterårsferien er bogstavlig talt lige rundt om hjørnet. Faktisk er den kun få timer væk, hvis du ligesom tusindevis af andre, også har efterårsferie i uge 42.

Efterårsferie er, ligesom alle andre ferier, lig med fri- og kvalitetstid med kæresten og/eller familien. Dog kommer dette store spørgsmål altid ”Hvad skal vi lave i ferien? ”. Du har fri fra skole og arbejde, fri til at gøre lige som det passer dig, men det kan faktisk godt være svært, at finde på noget man kan lave.

Man er vant til at dagene kører på rutiner og ligner hinanden, og nu skal man igen omlægge hverdagen, fordi der nu er ferie. Det er skønt, men kan være udfordrende, især hvis man er en del af en børnefamilie.

Børnene er vant til en hverdag med institutioner i form af vuggestue, børnehave, skole og fritidshjem. Der er altid mange forskellige aktiviteter, i form af leg og læring i institutionerne, og derfor kan det være svært at skulle tilbring en hel uge derhjemme uden nogen form for anderledes aktivitet end PlayStation, computer, spil osv.

Det behøver bestemt heller ikke altid være børnene, som sætter krav til, hvad der skal ske, når i/du holder ferie. Nogle voksne har også brug for, at lave andet end at ordne haven, som ellers skal gøres efterårs- og vinterklar, vaske vinduer, male carporten, gøre huset rent eller hvad der ellers mangler, at blive gjort derhjemme.

Oplev verden

Det er rigtig godt at komme ud, om du er voksen, teenager, barn eller en hel familie, og opleve noget sammen, eller generelt bare lave noget, som man ikke plejer at gøre i hverdagen.

Det kunne være en tur i skoven, se en film i biografen eller tage i svømmehallen. Og selvom der nok ikke ligefrem bliver varmt og sommerligt vejr, så er en tur til stranden aldrig en dårlig idé. Der findes mange spændende ting i naturen, og det er gratis at komme her. Er man kreativ, så kan man eventuelt samle de ting man finder på sin vej i naturen, og lave sjove kreative ting med det, når man kommer hjem igen.

Der er mange ting at lave, når der er ferie. Selvfølgelig kan man blive begrænset, hvis ikke man har mange penge eller bare har glemt at spare lidt sammen til ferien. Heldigvis kan man, som skrevet ovenover, sagtens finde noget at lave, som ikke koster alverden. Kun fantasien sætter grænser.

Har man derimod husket at spare sammen, eller nok penge på kontoen, så er en ferie væk fra det almindelige helt klart at foretrække. Sommerhus, feriecenter, camping, skiferie eller en rejse syd på. Der er muligheder nok, hvis bare man selv er klar til at rykke ud at de vante rammer.

Seværdigheder i Danmark 

Selvom Danmark er et lille land, har vi mange attraktioner. Danmarks historie fylder især meget, hvor museer, slotte og godser har åbnet op for turisterne og for os danskere. Bl.a. den Gamle By i Aarhus gør meget ud af, at få vist hvordan livet var i 1600-tallet helt frem til 1970’erne. Det er meget spændende, og der sker mange aktivitet, især når der er skoleferie. Den Gamle By er levende, hvor skuespillere går rundt, så man får et rigtigt indblik i, hvordan det var at leve dengang.

Er man mere til leg og sus i maven, så har både Djurs- og Fårup sommerland åbent i ge 42. Fårupsommerland holder bl.a. Høstfest og bedsteforælder dag i ferien, og Djurssommerland holder Halloween, hvor der vil være 20.000 græskar i parken, og personalet er klædt ud som hekse og troldmænd. En meget sjov oplevelse, for både store og små legebørn.

Ønsker man at se på dyr, så holder Givskud Zoo åbent i ferien, hvor dyrene vil få græskar at lege med, og der vil være pyntet op i haven. Der vil være mange aktiviteter i løbet af ugen, hvor man bl.a. kan komme ind og se dinosaurerne i størrelse 1:1. En meget spændende aktivitet, som alle kan være med til, og dinosaurernes historie er især en god oplevelse. Da man får indblik i, hvordan og hvor store de var dengang de gik rundt på vores jord.

Er vejret ikke så godt, så er der også mange indendørsaktiviteter som bl.a. Kattegatcenteret i Grenå. Her kan man opleve havets mange fisk, og i efterårs ferien er der mange spændende aktiviteter for både børn og voksne.

Man kan også altid finde en svømmehal, eller et badeland man ikke har besøgt før. Dertil er der også et flot museum i Aarhus, Aros, som også kunne være en hyggelig endagstur. Sæt jer ned og snak om, hvad i kunne tænke jer, og find sammen på sjove aktiviteter. Der er nok at vælge imellem, og på nettet er det nemt at finde.

Rigtig god ferie.