Er der virkelig en god grund til, at der er produkter til mænd og kvinder?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Når du shopper plejeprodukter, er nogle af dem markeret som værende til mænd, men hvor meget skal man egentlig lytte til det? Det er faktisk et godt spørgsmål, om der reelt er en forskel på produkter til mænd og til kvinder. Det kommer sandsynligvis an på, hvor meget i detaljer man går, fordi man kan godt finde forskelle på mænds og kvinders hud. Læs med her

Produkter til maend og kvinder

Det er faktisk et godt spørgsmål, om der reelt er en forskel på produkter til mænd og til kvinder. Det kommer sandsynligvis an på, hvor meget i detaljer man går, fordi man kan godt finde forskelle på mænds og kvinders hud.

Man kan dog også finde rigtig mange sammenhænge og ligheder, som kan være det, der har fået spørgsmålet til at opstå i første omgang.

Problemstillingerne vil nemlig ofte være de samme hos både mænd og kvinder. Det er sådan noget som at huden mangler fugt, at huden er blevet skadet, eller der ligger en eller anden lidelse bag den udfordring, man står med.

Derfor kan man godt tænke, at produkterne da må have samme effekt, og så må man også kunne bruge dem uanset hvilket køn man har.

Jo, det er de samme ting, produkterne gør

Den med problemstillingerne er rigtig nok. Det er i vid udstrækning de samme ting, både mænd og kvinder kan døje med, og derfor er det også de samme ting, produkterne plejer at gøre. Uanset om der er tale om produkter til mænd eller kvinder.

Hvis man kigger på listen over produkter fra eksempelvis Beauté Pacifique, kan man også se, at det er nogle af de samme ting, der står om produkterne. Beauté Pacifique har ligesom så mange andre ikke samme udvalg i produkter til mænd, men dem der er, kan man godt sammenligne lidt med.

Det er produktbeskrivelser som ’anti-age’, ’dagcreme’ og ’ansigtsrens’, man finder hos mændenes produkter, og de samme ting kan man finde til kvinder.

I øvrigt er det værd at bemærke, at mange skønheds- og plejeprodukter ikke er mærket som ’til kvinder’ – de er mærket til mænd, fordi det er noget ekstraordinært. Det er lidt tosset, fordi både mænd og kvinder kan have stor gavn af plejeprodukter.

Måden de arbejder på er måske lidt forskellig

Maend har skaeg, der skal behandles

Når det så er sådan, at de forskellige produkter arbejder efter de samme mål, skal man kigge på, hvordan de forskellige produkter virker. Her kan nemlig godt være lidt forskel. Det har lidt at gøre med, at huden hos mænd og kvinder godt kan være lidt forskellig.

Især når vi taler om ansigtet kan der være forskel. Det er ikke så mærkeligt, fordi mænd har relativt tykke hår til at gro ud af ansigtet, og det har kvinder ikke.

Der er nogle større hårsække, der skal barberes jævnligt, som tærer på huden, som i øvrigt også er lidt tykkere hos mænd end hos kvinder. Det hænger også lidt sammen med skægget.

Forskellene kan være små – spørg hvor du køber dine produkter

Selvom der er forskelle i huden hos mænd og kvinder, er forskellene ikke gigantiske. Derfor skal man ikke afskrive produkter til det modsatte køn fra første øjekast.

Det er altid en god ide at spørge personalet, hvor man køber sine plejeprodukter. Selvom der står ’men’ på et produkt fra Beauté Pacifique, kan det sagtens være, at det passer godt til dine behov – også hvis du er en kvinde.

Det kan også være en god ide at prøve det på sin egen krop, hvis man har mulighed for det. Det kan være svært at beskrive, hvordan ens krop har det, og det er ikke altid til at vide, hvilken type hud man har, så prøv dig frem.