Er du forelsket eller ikke?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Forelskelse er en svær ting, men en ting er helt sikkert, det gør dig glad og skør. Forelskelse virker bedre end stoffer gør, så lad være med at tage stoffer, og forelsk dig i stedet for.

Når man er forelsket producere hjernen meget dopamin, hvilket giver dig det samme sus som stoffer gør. Dopamin motivere dig mere end noget andet, og forelskelse kan gøre dig både høj, glad, målrettet og muligvis en smule skør. Dopamin aktiveres af hjernens forskellige regioner, og den mest aktive region aktiveres ved forelskelse og ved indtag af stoffer.

Den store kraft

Forelskelse er en af de største ting i livet. De kan være fantastiske, vilde, forfærdelige og voldsomme. Det er oplevelser du skal erfare igennem livet. Din verden bliver vendt rundt, og du vil måske miste jordforbindelsen.

Forelsket--intext_1Der findes gensidig – og ulykkelig forelskelse, men forelskelse er ikke en følelse, det er mere en drivkraft. Vi lever for kærlighed, vil dræbe for kærlighed og dør for kærlighed. Hjernesystemet er en af de mest kraftfulde systemer, der findes. Den er muligvis mere kraftfuld en vores sexdrive.

Forelskelsen kan få os til at gøre ting vi aldrig ville have gjort, altså at gå til ekstremerne. Det gælder både ved gensidig- og ulykkelig forelskelse, ved seksuel ejerfornemmelser over en anden person og ved vanvittig besættelse.

Dog handler det hele ikke kun om forelskelse, der findes nemlig to andre variationer af kærlighed. Den ene er sexdrivet og den anden er den mere trofaste kærlighed. Disse systemer timer hinanden, så når kroppen mangler noget reproducere den det. Det er også derfor, at det er helt normalt blot at have lyst til et engangsknald.

Derfor er det også ganske naturligt, at man får lyst til at være sin partner utro, også selvom utroskab er en forfærdelig ting. Men bliver de tre hjernesystemer ikke aktiveret i forholdet, så opstår der store problemer i din krop. Så er der ingen aktivitet i soveværelset og forelskelsen har lagt sig for længst, så kan den solide og trofaste kærlighed let blive tør.

Kærlighed er det bedste stof for hjernen, det er der absolut ingen tvivl om. Om så det er utroskab, ægte kærlighed eller bare en vanvittig forelskelse. Kærlighed er godt! Suset vil du sikket jage igen og igen, fordi det er ligeså godt som stoffer.

Tegn på, at du er forelsket:

Når man er forelsket kan man ikke sove, har ingen appetit og du tænker kun på ham eller hende. Du er virkelig forelsket! Men hvorfor bliver man så skør af kærlighed? Forelsket--intext_2

Søvnen er ikke vigtig: Hvorfor skal i ligge jer til at sove, når i kan snakke med hinanden om alt og intet. De timer i bruger på at sove, kunne i bruge på at nyde hinandens selskab. Meget bedre, også selvom i skal tidligt op i morgen. Der er jo ikke noget bedre, end at ligge og kigge sin partner i øjnene hele natten lang.

Det skyldes, at hormonerne i kroppen løber rundt, og det giver en helt masse energi, så søvnen sagtens kan vente. Behovet for søvn er meget mindre end normalt. Måske er det bare noget man føler..?

Kys og kærlighed: i kysser hele tiden, og andre folk er ved at brække sig over det, men i kan ikke holde jer fra hinanden og læberne skal helst fugtes hele tiden. Det er så dejligt at kysse, og i kan slet ikke lade være.

Det er meget naturligt, at have lyst til at kysse hele tiden. Når man kysser deler man nemlig stoffet MHC, der viser om jeres immunsystemer passer sammen. Det er vigtigt, at de matcher så i kan få sunde og raske børn sammen, og det finder kroppen ud af ved at kysse og snave.

I har ustyrlig meget lyst til sex: Hver gang i ser hinanden ryger tøjet af med det samme. I er blevet nymfomaner, og i kaster jer over hinanden. Det er en fantastisk følelse, at ligge nøgne sammen i sengen.

Lysterne er svære at styre, når man er forelsket. Det skyldes bl.a. at forelskelsen sørger for at pumpe mere østrogen op til hjernen fra æggestokken. Det giver sexdrivet et helt nyt niveau, og selv kaninerne kan ikke følge med.

Smilet kan ikke gemmes: I smiler over alt, selv i den lange kø. Alt er positivt, og kæberne kan sågar gå i krampe sidst på dagen, fordi i har smilet så meget.

Det er jo igen helt naturligt, at være glad, når man er forelsket. Hjernen producere dobbelt så meget fenyletylamin, som er en slags amfetamin, som gør jer lykkelige. Det er også et stof, som findes i chokolade, derfor må man gerne spise ekstra chokolade, når forelskelsen har lagt sig.

Stalker facebookprofilen: Alt handler om partneren, og facebookprofilen bliver tjekket ofte. Du har set profilbillederne en million gange, og det nok meget godt, at i ikke kan se, hvor mange gange i har stenet hinanden profiler.

Man gør det fordi man er nysgerrig, og vil vide alt om den man er forelsket i. Jo mere man ved, jo tættere og mere knyttet føler man sig.

Ingen appetit: Forelskelsen gør at du ikke kan spise noget, overhovedet. Livretterne kan sagtens stå foran dig, du røre dem ikke.

Hvorfor? Fordi hormonerne igen er på spil. Hormonet cortisol øges under forelskelsen, og det kan få appetitten til at forsvinde.

Du gør mere ud af dig selv: Benene skal barberes, hver dag. Håret skal sidde perfekt, og halsen får lidt ekstra parfume. Du vil være så attraktiv som mulig.

Dette er også så naturlig både for mænd og kvinder. Man bliver tiltrukket af det feminine eller maskuline. Derfor får man lyst til at dulle sig op.

Kærlighedssange i anmas: Du er forelsket, og hvor mange sange handler ikke lige om kærlighed, mange. Og de kører på repeat.

Fordi sommerfuglene flyver rundt nede i maven, så er det helt vildt fantastisk at hører andre der også har det på samme måde. Når man er forelsket vil man gerne omgås andre forelskede, fordi i deler de samme følelser.

Altid klar på mobilen: Tænk hvis han/hun ringer eller skriver! Du skal hele tiden være tæt på mobilen, så du kan svare med det samme. Kontakten betyder alt, og derfor er mobilen limet fast til hånden altid.

Lyden af en SMS er som sød musik, og når den er fra ham/hende, så kommer smilet frem og du skal hurtigt svare. Lyden øger dit selvværd, fordi der er et andet menneske, som tænker på dig ligeså meget som du tænker på ham/hende.