Er I klar til studenterkørsel, forældre?

Denne artikel indeholder reklamelinks

bliv klar til studenterkoerselPå trods af at det er børnene, der bliver studenter, er det oftest forældrene, der står med de praktiske gøremål, idet de unge skal koncentrere sig om det faglige. De har naturligvis eksaminer helt op til den store dag, og har ikke tiden og overblikket til at kunne koncentrere sig om borddækning til studenterfesten eller maden i forbindelse med studenterkørslen. Mange forældre er faktisk i tvivl om hvor meget og hvilket mad, der er passende at servere, når de unge nyudklækkede studenter lægger vejen forbi dem under den traditionelle studenterkørsel i København. For det første er tiden knap, da studenterne skal besøge op til 30 forskellige forældre og buffetborde den dag. Derfor får Jer forældre her en guide over det mad og de drikkevarer, som i med fordel kan servere for de studerende, som kan spises og drikkes stående og hurtigt.

Snacks

saadan laver du laekker snackSkal det være rigtig nemt, kan man vælge at servere snacks. Man kan eventuelt spørge de forældre, som studenterne stopper hos inden, hvilket mad de serverer. Hvis de har planlagt et stort buffetbord, kan det være fint med lidt snacks i form af brød, chips og nødder med dertilhørende dressinger og forskellig slags dip. Server noget forfriskende til såsom cider, øl, champagne eller kolde drinks. Det er nemt, lækkert og hurtigt og de studerende forlanger faktisk ikke mere end det.

 

Varme retter

Man kan også sagtens lave lidt mere end bare snacks. Det eneste det kræver er, at det er nemt at spise. Man kan lave forskellige pizzaer, tærter eller frikadeller, som studenterne hurtigt kan spise, mens de er der – eller ’hapse’ med på farten.

Vegetarisk

Det er sjældent et komplet vegetarisk buffetbord, der falder i helt god jord. Det er dog en god idé at have vegetariske alternativer, så dem der ikke spiser kød, også får noget at spise i løbet af dagen. Find noget nemt og lækkert der ikke indeholder kød, men stadig mætter. Du kan sagtens lave nogle af de retter, du havde tænkt dig – men blot i en vegetarisk udgave.

Drikkevarer

find de rigtige drikkevarer herHos de fleste forældre får studenterne højest sandsynligt øl, sodavand, cider eller champagne. Hvis man vil lave lidt anderledes drikkevarer, vil mange unge mennesker sætte pris på lækre og eksotiske drinks. Spar ikke på frugt, sugerør, parasoller eller farver – og nok heller ikke på alkoholen. Dog er det altid godt at have nogle alkoholfrie drinks klar, så alle kan smage, også dem der ikke drikker alkohol. Det gør altså ikke noget at skille sig en smule ud fra mængden og servere noget, de ikke får alle steder.

Udover mad og drikkevarer handler det egentlig bare om at skabe en god stemning for de nyudklækkede studenter på deres studenterkørsel i København. Sørg for noget godt musik, en god stemning og gør det behageligt for dem. Så skal de helt sikkert nok nyde at være på besøg hos jer!