Er myggen efter dig?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Er myggene vilde med dig?

Sommeren er stadig over os og det betyder også, at myggene stadig summer rundt i de fugtige morgen- og aften timer. Men hvorfor stikker myggen kun bestemte mennesker? Er du en af dem, som må lide under myggenes kærlighed til dig, og gerne vil vide hvorfor de jagter dig og ikke din veninde? Og kan B-vitamin, surt blod og blodsygesomme holde myggene væk?

Dejlige sommeraftener kan nemt blive spoleret af de små summene myg. Så husk, at holde døre og vinduer lukket, især når mørket falder på, hvis du vil undgår at blive spist når du sover.

Du kender lyden, lyden af den lille myg som summer rundt om dig, og gør dig urolig og irriteret. Skadedyret, myggen, som mange danskere frygter i disse tider, da stikkende medfører kløe og irritation. Men hvorfor stikker myggen dig? Er det blodtypen eller lugten de går efter?

Myggen er kræsen, men kan være desperat. De små flyvske dyr bruger deres lugtesans, når de er sultne. Det er derfor ret ligegyldigt hvilken blodtype du har, for hvis du dufter godt, så tager myggen dig. Lugten af hvidløg kan måske skræmme myggen væk, men hvem gider at lugte af hvidløg hver aften?

Forvirre myggen

Ønsker du, ligesom alle andre, at myggen skal forsvinde, fordi det dig den elsker at stikke i. Så findes der mange metoder og produkter, som kan hjælpe dig.

De fugtige sommermorgner og aftener tiltrækker de irriterende myg, og myggesæsonen starter i maj og strækker sig til sidst i august, alt efter hvor varmt der er. I disse timer og denne tid er det en fordel, at have lange bukser og en langærmet trøje på. På den måde kan du forhindre, nogle af myggestikkene, da det bliver sværere for dem at komme ind til dit hud.

Myg tiltrækkes af menneskers udåndingsluft, varme, kropslugt og lys. Der er derfor ikke meget at gøre, for at holde disse skabninger på afstand, men der findes midler, som gør det sværere for myggene at få fat i dig på.

Men hvilke midler skal man anvende mod myg, og hvor kan de købes? På apoteket og i dagligvarer butikker er det muligt, at købe nogle produkter, som kan få myggene til at synes bedre om naboen.  Hvis man gerne vil handle sikkert og ikke risikere sundhedsfarlige midler kan et dansk apotek give en god hjælpende hånd til de uerfarne danskere, når de skal vælge, hvilke produkter der er bedst.

Forebyggelse og husmorråd

Det er hun-myggen der irritere os alle sammen. Hun bliver tiltrukket af forskellige kemikalier, som vi afgiver. Den bedste måde at undgå myggestik på, er at forhindre dem i at stikke. Luk dem ude, både af vinduer og ved hjælp af tøj. Det bedste myggemiddel er lange bukser og langærmede trøjer, selvfølgelig kun i de timer hvor myggene er mest aktive. Dertil er det en god idé, at suppler med myggespray eller andre produkter, som myggene ikke kan lide.

Er du ikke vild med at skulle smøres ind i kemikalier, så kan det MÅSKE hjælpe dig at spise flere B-vitaminer. Dog er det ikke bevist at dette hjælper hos alle. Myg kan heller ikke lide eddike. Kom et par dråber bag ørerne eller på anklerne, så vil de højst sandsynligt ikke stikke dig. Hvidløg og persille er de heller ikke glade for, men det er der muligvis også andre der ikke er, når du går rundt og lugter af det.