Et nyt fænomen spottet blandt nybagte mødre – babyballet!

Der er mange måder at dyrke motion på. Den mest klassiske er løbeturen, men hvorfor ikke dyrke motion med andre? Et helt nyt fænomen er nu kommet på mode – babyballet.

Det lyder måske fjollet, at dyrke motion med sit barn, men der er faktisk utroligt mange fordele herved. I løbet af de seneste år er der flere forskellige motionsformer blevet populære. Heriblandt er det blevet en stor trend at dyrke motion med andre. Det er nemlig blevet meget på mode, at dyrke motion i diverse fitnesscentre rundt omkring i landet.

Det er på mode med babymotion

Yoga har været højeste mode de seneste år, men nu rammer et helt nyt fænomen landet. Det drejer sig om ballet sammen med baby. Selvom man skulle tro, at de små ikke får noget ud af det, så gør de det faktisk. De kan hverken stå, gå eller tale, men de får alligevel meget ud af selve samværet med moderen eller faderen, som er deltagende i denne specielle undervisning. Det er dog mest udbredt blandt kvinder, da der ofte er tale om en kvindelig sportsgren.

Hele denne trend er startet i byen Tustin i Californien, hvor nybagte mødre har taget deres lille ny med til ballet undervisningen. Undervisningen forgår således, at mødrene lægger deres barn i en slynge og følger derefter instruktørens undervisning sammen.

Selve idéen i at dyrke motion sammen med barnet er ganske god. Ofte falder babyerne i søvn eller blot til ro, når den rolige musik spiller roligt ud af højtalerne. Bevægelserne er ganske rolige og vuggende og får ofte barnet til at slappe af. Det er lidt samme følelse barnet får, når det ligger i barnevognen og bliver vugget frem og tilbage. Her er dog en stor fordel, som man ikke får i barnevognen – moderens tryghed og tilstedeværelse.

Mødrene får den motion ud af det, som de skal have. Det er ganske vist ikke hård motion. De får sved på panden og de bruger musklerne til at blive strammet op. Samtidig med motionen, får mødrene samværet med barnet og har konstant opsyn på, hvad barnet laver. Eftersom barnet ofte falder i søvn under undervisningen, er der sjældent problemer med gråd og anden gene.

Der er ikke så meget nyt og smart i denne form for motion, det er blot en anderledes måde, at vugge barnet i søvn på. Moderen derimod får meget mere ud af denne form for vugning i og med, at hun får den daglige motion, som hun har behov for, for at kunne leve sundt.

Minder for barnet om tiden i maven

For barnet vil denne vuggende bevægelse minde utrolig meget, om tiden de tilbragte inden i maven. Derfor er det for barnet ikke så meget anderledes, end da de stadig lå som et lille foster.

Mange forældre kan nikke genkendende til, at deres børn ofte bliver urolige, når der bliver helt stille. Det skyldes ofte, at den vuggende bevægelse de har været vant til inde i maven, nu pludseligt er forsvundet. Det er netop derfor, at denne trend måske kan blive et kæmpe hit i hele verden.