Få en bedre livsstil med stenalderkost

Denne artikel indeholder reklamelinks

Med et liv på stenalderkost er det muligt, at få en bedre livsstil. Herved får du et højere energiniveau, en sundere hud, bedre søvn, færre cravings og i mange tilfælde vil det også kunne resultere i vægttab.

At leve på en stenalderkost betyder, at man spiser mange proteiner, fedt og i særdeleshed mange gode kostfibre. Kunne du godt tænke dig en sundere livsstil, så bør du læse med i denne artikel, hvor du kan finde gode råd og vejledning til, hvordan du kommer bedst i gang.

Stenalderkost kan især virke som en god livsstil for mænd. Man spiser godt med kød i store mængder og proteiner er trods alt en hver mans drøm. Dog er der også rigtig mange kvinder, som har fået øjnene op for denne livsstil. Stenalderkosten indeholder meget mere end det og er faktisk også lige sundt for kvinder.

Mange kvinder tror dog stadig, at stenalderkost kun henvender sig til mænd, og bliver som regel bange for, at skulle spise store mængder fedt, forklarer Thomas Rode, som er en af Danmarks eksperter på stenalderkost området. Han er selv køkkenchef og direktør i Kong Hans kælder i København.

Thomas Rode er en af de danske kokketalenter, som i særdeleshed ønsker at ændre dette, fordi han mener, at kvinder kan få lige så meget ud af denne livsstil og ud af, at omlægge den til stenalderkost som så mange mænd allerede har valgt at gøre det.

Hvordan kommer du godt i gang?

Principperne i stenalderkosten er bygget op omkring den kost, som var tilgængelig for stenalderfolket. Heraf kommer navnet “stenalderkost”.

Det betyder, at protein er hovedbestanddelen i vores daglige indtag af mikronæringsstoffer. Mikronæringsstoffer som eksempelvis mineraler, vitaminer og kostfibre skal især komme fra grøntsager og frugt. Her er der specielt tale om de grove grøntsager, som indeholder store mængder af fiberrig kost, hvilket er utrolig vigtigt. Dette kan sagtens lade sig gøre, uden der behøver at være stivelse i, som der eksempelvis er i brød.

Især er det vigtigt at huske på, at man som stenalderkost-entusiast kan mærke en tydelig forbedring i forhold til et stabilt energiniveau, en sundere hud og en bedre søvn. I nogle tilfælde vil det endda resultere i et vægttab og færre cravings samt meget mere.

Gode råd og tips til en sund stenalderkost

Morgenmaden på stenalderkost vil typisk bestå af æg og bacon eller grøntsager som eksempelvis avocado, radiser, purløg og gulerødder.

En frokost menu på stenalder kost vil typisk bestå af flere proteiner og ofte restmad fra aftenen før. Her kunne man eksempelvis lave en lækker hakkebøf med broccoli til.

På stenalderkost vil aftensmaden ofte bestå af kylling eller fisk med gode og friske grøntsager til, som eksempelvis broccoli eller bagte kartofler og en sprød salat.

Stenalderkostens måltider kan suppleres med mellemmåltider, hvis sulten alligevel skulle indfinde sig mellem spisetiderne. Når ikke man er på stenalderkost, vil maven have mange cravings, som betyder en sult efter søde sager og mange mellem måltider. Disse cravings vil lige så stille forsvinde på en stenalderkost. Men hvis sulten alligevel skulle indfinde sig, så kan man stille den med grøntsagsstænger eller nødder. Man bør dog huske på, at kroppen ikke fordøjer, hvis man konstant spiser.

Drikkevarerne på en stenalderkost er mindst lige så vigtig, som kosten. Man skal i særdeleshed skære ned på alkohol, droppe de søde drikker, som eksempelvis saftevand og sodavand, da det vil gøre din mad dårligere. Man bør kun drikke kaffe, når man nyder den og bør droppe den helt om aftenen, så den derved ikke går ind og ødelægger søvnen.

Man kan som fordel supplere måltiderne med kosttilskud, som eksempelvis D-vitamin, multivitamin, zink, magnesium og fiske tabletter. Herved er man sikret, at man får den rette mængde mineraler og vitaminer, som kroppen har behov for.