Få et bedre liv med detox et par gange om året

Denne artikel indeholder reklamelinks

Når vi dagligt udsætter vores krop for kalorier, forarbejdede fødevarer, koffein og luft forurening så forgifter vi vores krop. Man kan faktisk ved hjælp af simple midler hjælpe kroppen til, at komme af med nogle af disse mange affaldsstoffer. Disse midler kalder vi for en detox.

Ved at udføre en detox, som rent faktisk blot er en renselse af kroppen, så vil man både blive mere energisk, sund og sove bedre om natten.

Kroppens system

Kroppen er så smart indrettet, at den selv kan komme af med sine affaldsstoffer ud gennem huden, lymferne og vejrtrækningen. Dog hænder det, at vi udsætter kroppen for industrimad, koffein, alkohol og den luftforurening vi er omgivet af til dagligt – netop dette er gift for kroppen. Kroppen har meget svært ved at komme af med affaldsstoffer som dem, derfor kan det være en rigtig god idé, at afgifte sig selv en gang i mellem med en detox. Man behøver kun at gøre dette omkring to gange om året. Derved vil man hurtigt kunne mærke både på krop og sjæl, at man bliver både mere frisk og sund.

Når man udsætter kroppen på den måde, som vi alle sammen gør, ganske vist ubevist, så øger man risikoen for at blive syg. Når en sygdom melder sin ankomst, så skyldes det ofte et overbelastet system eller en ubalance i kroppen. Det kan også skyldes inflammation eller hæmmet energistrøm.

Aldrig for sent at begynde

Hvis man nu kan sidde og nikke genkendende til overstående, så skal man vide, at det aldrig er for sent at begynde. En detox tager omkring en måned og den kan laves hele året rundt, uanset årstid. Det er vigtigt at starte med en god planlægning, for det handler om en måneds livsstilsændring fra den ene dag til den anden. Man kan med fordel lave et skema, hvor man den første uge droppe rødt kød, i næste uge dropper med også fjerkræ. I den tredje uge undlader du ligeledes at spise fisk og i den sidste uge går du langsomt tilbage til de normale spisevaner igen. Hvis du på et tidspunkt opdager, at du har fået det bedre af at undvære nogle af disse ting i din hverdag, så kan det godt være, at kroppen slet ikke kan tåle det.

Gode råd

Det kan være svært at ændre livsstil fra den ene dag til den anden og det er netop derfor, der skal så god planlægning til som overhovedet muligt. Det kan være en god ide, at handle ind i forvejen, så man på den måde ikke falder i hverdagens mange fælder.

Det kan ligeledes være en stor fordel at gå skabene igennem og tjekke efter færdiglavet mad. Disse bør du smide ud med det samme. Det er bestemt én af de ting, som du skal holde dig så langt fra som overhovedet muligt. Ofte er der nemlig i disse produkter tilsat sukker, salt, konserverings, e-numre eller fedt, som netop er det du skal vænne kroppen af med i en periode.

Det skal du spise

En vigtig ting er at sætte sig godt ind i, hvilke ting du skal spise og hvilke ting du absolut bør holde dig fra. Du skal grundlæggende leve af fiberrige grøntsager, fisk, nødder, bær og urter. Det er ligeledes vigtigt at tænke på, at spise let og i mindre portioner, end du er vant til.

En godt og solidt måltid kunne eksempelvis være, noget dampet fisk med lidt brune ris og grøntsager til. Denne portion kunne du eksempelvis spise til frokost eller middag. Derudover kan du supplere dagen med nødder og en kop grøn te som mellemmåltider, hvis du skulle blive ”sulten for sjov”.

For en sådan detox kur er det vigtigt, at man spiser regelmæssigt på bestemte tidspunkter. På den måde forhindrer man blodsukkeret i at dale og kroppen kan godt lide, at spise på bestemte tidspunkter.