Få ordnet dit rod

Rod, rod og mere rod. Det kan være svært at finde hoved og hale i alt rodet nogle gange. Andre gange kan selv de mest opryddede hjem se rodede ud, selvom de ikke er det, men hvad skyldes det og hvordan får du mere orden i hjemmet?

Mange mennesker har svært ved at holde orden i hjemmet, selvom det ikke ligefrem flyder med rod alle steder. Det kan der være flere gode grunde til. Det er nemlig ikke altid decideret rod der springer i øjnene og får hjemmet til at se rodet ud.

Styr på farverne

reolDet er især i meget små rum, at det hurtigt kan komme til at se rodet ud. Det handler ofte om, at der er alt for mange forskellige farver hist og her, som på den måde fylder for meget i ét rum. Det er nemt og enkelt at skaffe sig af med disse problemer, det er dog lidt ærgerligt, hvis man har brugt dyre domme på diverse farvede objekter, her bør du nemlig skaffe dig af med dem og i stedet investere i nogle mere neutrale genstande og møbler.

En åben reol uden låger kan også hurtigt være med til at fylde i rummet. Bøger har mange forskellige farver, så hvorfor ikke udnytte dette og gøre det til en kunstdel af hjemmet? Du kan med lidt tid og snilde opstille dine mange bøger efter farveorden.

Det vil få rummet til at se langt mere dekorativt og inspirerende ud. Desuden vil det give langt mere overskuelighed i rummet og fylde mindre i dit synsfelt.

Enkle med smukke møbler

Når du skal vælge møbler til dit hjem uanset størrelsen af det, ved vi alle nok godt, at store mørke møbler fylder mere, end lyse spinkle møbler.

Hvis du vil have en sikker vinder, kan du eksempelvis købe en læderkontorstol i et stilet look til kontoret eller stuen og hermed vinde store fordele i et rum der oser af orden. Når du foretrækker orden i rummet er det mindst lige så vigtigt, at vælge rigtigt når du køber møbler, som det er at holde hjemmet rent og nydeligt. En kontorstol skal ikke være stor og bombastisk, den skal være stilet og yndefuld og så er det kun et plus, hvis det er en ergonomisk kontorstol. Med en ergonomisk kontorstol sikrer du også, at du får en god komfort.

Tænk i højder og hold det enkelt

Hvis du eksempelvis har et lille rum, kommer det hurtigt til at se rodet ud. Det er i de fleste tilfælde fordi, at du har puttet for mange ting ind i det. Det er her vigtigt, at du tænker på gulvpladsen. I stedet for at fylde gulvet ud, er det en god idé, at stable ting op ad, og eventuelt hænge hylder op, som du kan stille små kasser på. Husk rådet med farverne, hold det så enkelt som overhovedet muligt. Kasser og hylder kan eksempelvis være i samme farvenuancer. Det behøver ikke være sort eller hvidt, men hold det gerne i samme nuancer.