Fed indretning i et lille hjem

Denne artikel indeholder reklamelinks

Small living, skab plads

Studiestarten for mange, er lige om hjørnet. Måske har du fundet et sted at bo, din egen bolig eller noget helt tredje. Vi ved dog alle sammen, at man ikke kommer langt med en SU, og man vil gerne give sig 100 procent til sit studie, for at få bedst mulige karaktere.

Under uddannelse med en SU, som ingen råber hurra for og et boligmarked i de store byer, som er dyrt og svært at komme ind på, må man tage sig til takke med det man kan få.

Heldigvis er der råd forude. Måske er du blevet tilbudt en meget lille- eller delelejlighed, et enkelt værelse eller andet småt. Dog synes du ikke om det, fordi pladsen er sparsom. Det skal du dog ikke være bange for, der er nemlig mange muligheder i et lille rum eller lejlighed.

Plads optimering

Bor du småt, eller har du en meget lille lejlighed i sigte? Se mulighederne i stedet for begrænsningerne. I et lille hjem kan man sagtens få plads til mange ting, uden det ser for kompakt og rodet ud. Det handler blot om, at være kreativ.

Inden man flytter hjemmefra, har man som regel altid en idé om, hvordan man ønsker sit kommende hjem. Stil, møbler, nips og kvadratmeter. Dog kan man ikke altid få, hvad man ønsker og må derfor nøjes til uddannelsen er i hus og lønnen stiger.

Ønskerne om åbne lyse rum og alt hvad et almindeligt hjem indebærer, kan være svært at presse ind på få kvadratmetre, men det kan lade sig gøre med funktionelle og mobile møbler, som kan bruges til mere end en ting. Med møbler som har flere funktioner, kan man sagtens få plads til både kontor, gæsteværelse og spisestue i ét rum. Dertil gør lyse farver og fede lamper også rummet til et unikt rum, som ser godt og okay stort ud, selvom det ikke er det.

Funktionalitet

For at få dine kvadratmetre til at ligne noget, som er meget større, så gå efter møbler, som har eller kan få flere funktioner. Din sofa i stuen kan være en smart sovesofa, og vupti så har du et gæsteværelse i stuen. Sovesofaen skal være en topersoners i et flot design, så den ikke fylder for meget i det lille rum.

Et eller flere borde, som kan foldes sammen og slås op, når det skal bruges giver også hurtigt en masse luft i rummet. På den måde har du en spiseplads i stuen eller køkkenet, som kan pakkes væk, når du ikke bruger den eller bruges som kontor, når du ikke spiser. Folde stole eller skamler til bordet. De kan stables eller pakkes sammen. På den måde kan du have plads til flere gæster uden, at pladsen er spildt når du er alene.

Med sparsom plads i dit hjem, er det en god idé, at gulvet er rimelig frit. Det handler nemlig ikke kun om kvadratmeter, men også om kubikmeter derfor skal vægge og loft også udnyttes til opbevaring i et lille hjem.

På vægge kan du hænge små kasser eller hylder, som ikke er for voldsomme. Her kan du stille bøger og nips uden det virker for vildt. Det kunne også være smart med et sofabord med små rum i, hvor du kan opbevare flere ting.

Med de mange funktioner i dit hjem og i det samme rum, er det en smart løsning, at inddele rummet med et fedt tæppe eller en lille rumdeler. På den måde er man ikke tvivl om, at du har lavet et rum til flere små rum. Dette kan sagtens fungere og virke lækkert. Det gør bestemt ikke noget, at sætte flere farver sammen, da det giver en fornemmelse af, at der er flere rum. Så vær ikke bange for, at sætte kulør på lejligheden! Dertil kan det også give et fint unikt rum, hvis du maler eller tapetsere en enkelt væg en anden farve en resten.

Kun fantasien kan sætte grænser for, hvad et lille hjem kan rumme.