Fif til et fedt køkken

Denne artikel indeholder reklamelinks

Køkkenet er et af de mest vigtige rum i huset. Mange kalder det husets hjerte. Men hvad er egentlig det vigtigste, når man skal indrette sit køkken?

I køkkenet bruger man uendelig mange timer, både alene men også sammen med familien. Dagen starter her, og vi samler energi til at kunne klare os igennem resten af dagen. Til aften samles vi her igen, og fortæller hvordan dagen har været for os hver især. Køkkenet er sted vi samles, og et sted, hvor vi alle kan være med.

Nu hvor vi bruger vores køkken så meget, så betyder det også meget for os, at det er pænt og praktisk. Derfor er flere og flere begyndt at gå op i både indretning og køkkenets mange funktioner. Køkkenet har også ændret sig meget igennem tiden. I gamle dage var der mange flere rum i huset, og man spiste ikke i køkkenet. Her lavede man mad, og ikke mere end det. I dag er køkkenet slået sammen med spisestuen, og vi kalder det et køkkenalrum.

Køkkenalrummet er stort og indeholder både spisestue og køkken. Det gør det meget nemmere for os, idet maden ikke skal bæres frem og tilbage. Det er også blevet et mere brugt rum, hvor alle kan være om de laver mad eller ej.

Her har vi samlet nogle fif og gode idéer til, når du skal indrette dit køkken. Det skal både være praktisk og se godt ud, og må heller ikke koste for mange penge.

  • Først og fremmest er det en rigtig god idé, at genbruge nogle af elementerne i køkkenet. Især hvis de er i en ok stand. På den måde kan man spare penge og skåne miljøet. Genbrug materialerne der hvor de har plads nu, eller brug dem til noget andet. Man kan sagtens nøjes med at forny f.eks. bordplader, låger og greb. Man skal kun bygge om, rive ned og købe nyt, hvis ikke elementerne kan mere og er slidt op. Dog skal man huske på, at køkkenet også skal kunne fungere for dig.
  • Overskabe tager plads og lys. Ned med dem, så køkkenet bliver mere luftigt og kommer til at virke større.
  • Skab mere plads alle steder i køkkenet. Det er vigtigt med både gulvplads, bordplads og opbevaringsplads. Især hvis der skal være flere om arbejde i køkkenet. Tunge elementer skal være nede ved jorden, og husk endelig at få rigelig med bordplads. Det vil du ikke fortryde.

Indretning-Fif-til-et-fedt-køkken--intext_1

  • Selvom køkkenalrum er en nyere trend, så er det ikke altid løsningen. Man skal huske, at tænke på sine egne behov og ønsker, inden man vælger køkkenalrummet. Man kan stille sig selv nogle spørgsmål, f.eks. ”Har jeg brug for så meget opbevaringsplads? ”, ”Passer et køkkenalrum til dette hus? ” eller ”Hvad er mine behov i køkkenet? ”. På den måde finder man ud af, hvordan ens køkken skal være.
  • Hvordan og hvad laver man i køkkenet? Tænk på dine arbejdsgange. Hvor vil du have vasken? Hvor passer det dig bedst at skære grøntsager? Og hvor vil du helst stå og stege bøffer? Det hele skal passe til dig og dine behov, men det skal også være praktisk og funktionelt. Vælger man det aflange køkken, skal man gå langt frem og tilbage, hvorimod det U-formede køkken spare dig for en masse skridt.

 

  • Ingen skabe, kun skuffer. Skuffer er den bedste opfindelse til et køkken. De er meget smartere end skabe, og gør det hele meget mere overskueligt fordi overblikket bliver større. Forelsk dig ikke i fronter med riller eller andre udskæringer, da det samler vildt meget skidt og snavs.

 

  • Til sidst er det vigtigt, at man ikke presser alt for store og tunge møbler ind i sit køkken. Selvfølgelig har størrelse på køkken noget at sige her, men pas på med de store møbler. Køkkenet skal kunne bære det.