Find din indre egoist frem

Denne artikel indeholder reklamelinks

De fleste danskere lever for andre. Det betyder ikke, at de decideret trækker vejret til fordel for hinanden, men alt for ofte glemmer vi os selv og det bør der laves om på.  Et stort udråb til danskerne lyder, at de skal være langt mere egoistiske, end de er det nu.

I Danmark kan det for mange mennesker være svært, at huske sig selv i det man gør og det man føler. Man glemmer alt for ofte egne behov og ønsker og går alt for ofte på kompromis. Det er selvfølgelig ikke dårligt at have den tilgang til livet, men det kan nu være meget sundt, at huske sig selv en gang i mellem i livets mange handlinger.

Hjælp ikke altid dig selv, ved at hjælpe andre

Alt for ofte tænker vi danskere på, at gøre noget godt for andre. Det handler ikke om, at gøre gode gerninger, for det kan i og for sig være sundt for sjælen. Det der derimod er tale om, er svære valg og beslutninger, som man måske træffer, fordi man synes, det ville være for svært at sige nej, trods at man inderst inde føler, at man ikke magter opgaven.

Vi lever i et samfund, hvor det har været alt for almindeligt, at tænke på andre, før man tænker på sig selv. Det kan i værste tilfælde føre til store psykiske problemer, som kan komme snigende uden man selv opdager det. Men hvornår er man egentlig egoist og hvornår er det reelt at tænke på sig selv? Er det egoistisk at takke nej til at hjælpe med at male vennens lejlighed, hvis man ikke føler at man kan overskue opgaven? Er det egoistisk at sige nej, når din kollega spørger om du gider bage kage til arbejdspladsen på fredag?

Det kan for mange mennesker være svært at skelne, hvor grænsen går for, hvornår man er egoist og hvornår man bare tænker på sig selv. Derfor bør man i stedet godkende ideen om, at det er okay, at være egoist en gang imellem. Man bør kunne acceptere de behov og lyster man selv har og ikke altid bare sige ”ja”. Det handler bestemt ikke om, at man nu pludselig skal leve efter en livsstil, hvor man udelukkende tænker på sig selv og takker ”nej” til alt. Derimod handler det om, at mærke efter dybt inde i en selv, hvornår en opgave er for uoverskuelig uanset størrelsen af opgaven. Dine venner, kolleger, naboer, eller hvem der måtte bede dig om hjælp, aner ikke hvilket livsmønster, du lever efter og hvilken situation du står i på hjemmefronten. Det kan være, at du i øjeblikket har en presset periode, som gør, at du vil føle opgaven vil tage for meget på dine kræfter og ressourcer.

De fleste mennesker vil se det som en kæmpe gave, at du erkender, at opgaven er for uoverskuelig. Hvis det er, hvad der giver dig lidt mere plads i hverdagen, så er det, hvad der er bedst for dig.

Egoisten har et bedre liv

At være egoist behøver ikke betyde noget negativt. En egoist er en person, som tænker på sig selv – egen ro, hvile, sjov, plads og afslapning. Det er optimalt at man sikrer for sig selv, at man har opfyldt alle egne behov, før man kan leve et fuldendt liv. Hvis du går med uro i sindet og er presset eller stresset, så kan det i værste tilfælde føre til en depression.

Alt for mange danskere lider i øjeblikket af en depression netop af den årsag, at de har glemt at tænke på sig selv. Det er netop her, vigtigheden ligger i at være egoist. Danskerne bør derfor glemme, at ordet ”egoist” er negativt ladet, for det er det bestemt ikke. Find din indre egoist frem, og du vil få et langt sundere og bedre liv. Det vil dine omgivelser også hurtigt kunne mærke på dig, og det vil i sidste ende også være til stor fordel for dem.