Find lysten til sex i parforholdet frem igen

Denne artikel indeholder reklamelinks

Få gang i sex livet igen

Du og din kæreste eller ægtefælle har været sammen i mange år, og lysten til sex er lagt på hylden. Nogle går og glæder sig til sex, mens andre bare vil have det overstået ligesom opvasken. Mange dyrker slet ikke sex længere, fordi den travle hverdag har taget overhånd, og derfor er der ikke er tid eller overskud. Det viser sig også, at det ikke altid er kvinder, som siger ”Nej, ikke i aften skat”. Faktisk er mændene ligeså slemme til, at putte sig under deres egen dyne. Det er vigtigt, at få gang i sexlivet, da sex giver kroppen mange positive virkninger og styrker parforholdet.

Sex er en gave

Det skal ikke være en sur pligt, at tilfredsstille partneren seksuelt, som det kan være at tømme skraldespanden eller slå græsset. Det skal være en fornøjelse for begge parter, og derfor skal tanker og følelser omkring sex vendes 180 grader. Hvis i først er kommet til det punkt, hvor sex er en sur pligt, eller i helt er holdt op med at elske, kan det blive en udfordring, men det er det hele værd. Faktisk mener mange, at sex er en stor del af parforholdet.

Bruger vi for meget tid foran fjernsynet eller i værkstedet? Ofte er det dagligdagen, som har stor betydning for vores sexliv. Vi vil gøre vores bedste hele tiden, på jobbet, dyrke sport, ses med venner og familie og være online. Alle disse ting, der skal ske i dagligdagen gør, at vi glemmer at nyde parforholdet. Når disse aktiviteter er færdiggjort er døgnets 24 timer brugt, og sengen kalder så vi igen dagen efter kan gøre det samme.  Kan det passe, at vi skal nå så meget at vi glemmer os selv? Skemaet er fyldt ud, og der er ikke plads, overskud eller tid til at nyde hinandens samvær i soveværelset. Vi tror alle sammen, at lysten til partneren og til sex kommer tilbage, når der er mere tid i kalderen. Men til den tid har vi glemt det.

Et godt sexliv er lig med tid og nærvær. Så spørg dig selv: Hvad er mest vigtigt i mit liv? Hvad vil jeg egentlig gerne bruge min tid på? Man må vælge, for der er ikke tid til alt det man gerne vil. Et sexliv kan kun blive godt, hvis begge parter vil det – og ønsker at bruge tid på det.

Accepter hinandens lyst

I et parforhold er det vigtigt, at man kan respektere og acceptere hinanden, hvis ikke man kan det, så kommer det aldrig til at fungere. Sådan er det også med sex. Acceptere hinanden lyster, hvis partneren ikke har lyst, så vent eller tal vedkommende til fornuft. Det kan hjælpe meget, at gøre ting som får den andens lyst frem.

Det er en god start, at snakke om problemet. Erkend at det ikke er som du ønsker det, og find en fælles løsning. Det er begge parters ansvar, at have et godt fungerende sexliv. Derefter kan man snakke om, hvordan man ønsker det skal være. Nogle vil gerne have en fast dag, og andre er mere spontane. Hvis i ikke har ret meget tid i hverdagene, så prioriter jeres tid. Vær ikke bange for, at skære nogle af dagligdagens aktiviteter fra i en periode.

Gør som da i var nyforelskede, og ikke kunne stå for hinanden. I dyrkede sikkert meget sex i starten, hvorfor ikke genoplive den gnist. Rør mere ved hinanden, nus og massér. Det behøver ikke blive til sex hver gang, men det er rart og det vil gøre jeres parforhold helt specielt. Accepter hinanden, og efter en perioden uden sex kan det være akavet, men nyd det jeres kroppe skal igen samarbejde og følelserne skal igen på arbejde.

Små detaljer fører til sex

Hverdagen har taget over, og tiden og lysten til sex er blevet mindre eller helt forsvundet. Hvordan kan man med små ting puste ild i parforholdet igen? Tænk på de små ting, et kys eller et smæk i numsen. Det kan gøre en kæmpe forskel, at vise man har interesse for sin partner, og at man kan lide vedkommende. Det kan være grænseoverskridende efter en perioden uden berøringer eller flere år uden sex. Tag et skridt af gange, og følg nogle af disse råd:

Drop nattøjet og sov nøgen eller kun iført trusser, også selvom ingen af jer umiddelbart har lyst til sex. Gå i seng på samme tid, så i kan snakke lidt inden i skal sove. Det vigtigt, at der ikke altid skal være en forventning om at få sex. Ligger i nøgne ved siden af hinanden får i muligvis automatisk lyst til at røre ved hinanden.

Kys hinanden ofte, og brug gerne tungen. Gem ikke kyssende til i skal i seng, gør det hvor i har lyst, også når det gælder sex. Kys med tungen får følelser i kroppe til at danse. Det er også en god ting, at tænke på og skrive om sex til hinanden. Send en fræk og flirtende sms, som kan starte forventninger og give lyst til sex.

Gør noget ud af dig selv. Det behøver ikke føre til sex, men det er rart, at se sin ægtefælle eller kæreste nyvasket og iført flot tøj. Klæd dig af foran din partner i soveværelset, inden i skal i seng, og sov ALDRIG mere i nattøj. Når i har fået gang i sexlivet igen, så udforsk jeres grænser og prøv stillinger eller legetøj. Sex skal også være sjovt, og derfor kan det være en god idé, at prøve nye ting, så det ikke altid ender ud i en missionær stilling. Snak om det, så i ikke skræmmer hinanden. Håndjern eller kondomer med vibrator kan være første step.