Forårsoprydning: Hvad gør du ved dit affald?

saadan haandtere du dit affaldEndelig har foråret vist sig, og særlig Kristi Himmalfartsferien har været fantastisk. Der blev mål helt op til 17 grader i sidste uge, og nu ser vi ikke kun foråret, men også sommeren forude. Vi danskere har tendens til, at smide jakken og de lange bukser når der er mere end 10 grader. Hvordan reagere du, når solen varmer og foråret viser sig?

Energi og overskud kommer ofte sammen med det gode vejr. Så skal haven gøres klar og der skal ryddes op i huset. Et ryddeligt og pænt hjem og grund giver endnu mere overskud. På med handsker og arbejdstøj, så den store udsmidnings- og oprydnings tid kan begynde.

Oprydning og udsmidning af alverdens ting giver en masse affald. Hvad gør du ved det affald, du får skrapt sammen? I denne artikel kan du læse om sortering af affald samt hvor vigtig genanvendelse er.

Oprydning giver affald

faa svaret her paa korrekt sorteringVinteren er for længst ovre, og det er tid til at finde sommerhatten og sandalerne frem. Det er i hvert fald sådan mange danskere har det, når forårsvejret finder vej til Danmark. Har du været i haven for at nyde solen, og har du fået gjort bod på ukrudt, visne blomster og slået græsset?

Haven skal plejes, og når vejret er godt som nu, så er der ingen undskyldninger for at tage handsker og spade i brug. Havens affald skal samles sammen, men hvad gør du ved det herefter? Alt efter om du bor i byen eller på landet, så er det flere alternativer til at komme af med affaldet på en god og miljørigtig måde.

Lossepladsen bliver flittigt brugt, og her er der skiltet med sortering af de forskellige slags haveaffald. Følg instrukserne, så sikre du at affaldet bliver genanvendt ordenligt. Møddingspladser eller kompostbunker kan også anvendes til haveaffald. Husk dog, at disse kun må bruges til naturligt affald og dermed ikke plastik eller lignende.

Hvorfor sortere affaldet?

her kan du leje en containerFor vores eget- og miljøets skyld er det meget vigtigt, at vi sortere og genanvender alt det affald vi skal af med. Genbrug skal fylde mere i vores verden, så vi kan sikre en bedre og sundere fremtid. Når affaldet bliver sorteret rigtigt, får vi genanvendt det affald som kan genanvendes. Derved gør vi verden grønnere.

Udover at sikre en bedre verden, miljømæssigt, i fremtiden, vil vi også gerne genanvende for at spare penge. I Danmark er der blevet indført en affaldsafgift. Den gælder dog kun for virksomheder, men eftersom de fleste har et arbejde, kan vi hjælpe hinanden med sortere affald – både derhjemme og på arbejdet. Har du ikke mulighed for, at sortere dit affald derhjemme, kan du leje en container til dette formål.

Husk at grøn energi og affaldssortering hænger sammen, så der er ingen grund til at gøre noget halvhjertet. Sorter alt dit affald, og hjælp miljøet til at blive grønnere både nu og i fremtiden.