Forkæl dig selv med 10 forskellige slags massage

Denne artikel indeholder reklamelinks

Der er flere gode grunde til, at man en gang imellem bør forkæle sig selv. Massage er en god måde at yde selvforkælelse, da det giver mange goder for hele din krop. Men der findes mange forskellige former for massage.

Det er ikke bare en myte, at massage er godt for kroppen og sjælen. Massage er faktisk godt for mange forskellige områder i din krop. Ligeledes findes der mange forskellige former for massage, så det kan godt være lidt svært for nybegynderen at vide, hvor man skal starte. Når man først har fundet glæden ved massage, så kan man faktisk godt blive lidt afhængig.

Den helbredende kraft ved massage

I dag lever vi i en tid, hvor vi godt kan lide at forkæle os selv og det er der bestemt heller ikke noget dårligt ved. Det er faktisk sundt, at tænke på sig selv en gang imellem, da man mange gange kan bremse eller stoppe en stresslidelse. Massage er en god måde, at finde vejen ind til selvforkælelse på, en hvilken form for massage bør du egentlig vælge og hvad gør massage egentlig for din krop.

Vi er alle enige om, at massage er dejligt, men det har faktisk også en helbredende effekt både for kroppen og for sjælen.

Musklernes arbejde

Selvom du ikke selv er klar over det, så bruger du faktisk musklerne hele tiden hver eneste dag. Når du går, når du spiser, når du vender dig i sengen – ja selv når du trækker vejret. Derfor er massage godt for musklerne. Musklerne har nemlig brug for, at få lidt forkælelse, især når de har arbejdet rigtig hårdt. Mange mennesker opdager, efter lange dage på kontoret, at deres muskler er ømme og spændte, det skyndes, at når vi koncentrerer os, så spænder vi automatisk i musklerne. Det kan også være, at vi har siddet i en forkert stilling.

Når musklerne arbejder, så afgiver de affaldsstoffer i form af mælkesyre, kultilte og urinstof. Normalt ledes disse affaldsstoffer væk fra musklerne via blodkredsløbet og lymfesystemet. Men hvis alt for mange affaldsstoffer ophobes, opstår der en træthed i musklerne og de bliver derfor stive og ømme. Massage gør, at musklerne igen bliver bløde og det hjælper ligeledes med, at få disse affaldsstoffer væk.

Huden skal også forkæles

Når man får massage forbedres blodcirkulationen og dermed vil man automatisk på en bedre blodforsyning til hudens mange celler. Det har stor betydning for næring til hudcellerne. Derudover har det også den effekt, at huden kommer til at se sundere og mere frisk ud.

Kroppens nerver

Massage har en god virkning på kroppen nervesystem. Det er netop derfor, at massage virker meget beroligende og at vi får en meget afslappende følelse under selve massageforløbet. Massage kan derfor være særlig godt for din psyke, hvis du eksempelvis er stresset, eller har været igennem nogle store problemer. Massage er altså ikke kun godt for den fysiske side af livet, men i høj grad også den psykiske.

Mange former for massage

Der findes mange forskellige former for massage og det kan være ganske vigtigt at finde den helt rigtige, hvis man ønsker at få det bedste ud af det. Hvis man er nybegynder, kan man starte med, at få en veninde eller en kæreste til at udøve noget massage. Er man derimod til det mere professionelle, så er der flere forskellige typer af massage, som man bør overveje.

  • Shirodhara er en form for massage, som bygger på, at skabe balance mellem krop, sind og ånd. Denne form for massage er i særdeleshed bygget på blidhed og selvindsigt.
  • Visceral er en massageform, som arbejder med de indre organer. Det kan være, at du har haft en stresset periode, som har forårsaget maveproblemer. Her kan denne form for massage være særlig god.
  • Tipul Natzu er en massageform, som er særligt god for folk med skader. Det er en hård massageform, som bestemt ikke er for sarte mennesker.
  • Body self development system er en massageform, som er bygget på alternative behandlinger. Med denne form for massage hjælper man kroppen med selv at løse problemer.
  • Pulseringsmassage løsner nogle uforløste følelser i kroppen, som har sat sig som spændinger i muskler og led.
  • QI gong massage er en form for gymnastisk massage. Her skal dine fysiske bevægelser tages i brug og forenes med dit åndedræt og koncentration.
  • Sidemassage er en form for massage, hvor det handler om, at skabe en balance mellem kroppens energier.
  • Indisk hovedmassage er en massage, som kræser sig om hovedbund, nakke og skuldre med blide tryk.
  • Joint release er en led afspændende massage, som har en afslappende effekt.

Hotstone er meget populær for tiden. Det er en massageform, som udføres med varme sten i forskellige størrelser.