Forny haven: 3 kreative idéer

Denne artikel indeholder reklamelinks

ung kvinde klar til havearbejdeDet kan være svært at finde på kreative idéer til haven, men ligeså snart den gode idé kommer, er det måske hyggeligt at have et projekt, som man i ro og mag kan bruge sine weekender på. Hvis man ikke er gør-det-selv-typen, kan man altid alliere sig med en havemand og få sine kreative idéer bragt ud i livet.

Havemøbler af paller

Paller er i sig selv ikke det mest inspirerende produkt, men med lidt maling og en kreativ idé kan træpaller faktisk pryde enhver have. Start med at anskaffe nogle paller, der stadig er nogenlunde intakte. Hvis man mangler et havebord, kan en palle være en billig og dekorativ løsning. Slib pallen og mal den i den farve, der passer ind i netop din have. Med hjul under bliver bordet mere fleksibelt, og kan nemt rykkes rundt forskellige steder i haven. Man kan også lægge en glasplade over for at få en jævn bordplade, men pallen kan altså også i sig selv fungere som bord. Derudover kan man også benytte paller som stole, krydderurtereol, loungearrangement eller bænk. Det handler blot om at være kreativ. Hvis man har brug for gode råd, eller blot skal have det udført, findes der en havemand i Hadsten, der tager sig af alt lige fra kreative input til den praktiske udførsel.

Genbrug regnvand

I Danmark regner det ofte, og derfor kan man ligeså godt genbruge alt det regnvand, som kommer i løbet af året. Man kan med fordel stille en regntønde ved alle nedløbsrør – både for at spare på vandet, men også planterne har godt af det vand, som kan opsamles i regntønden. Dog er det ikke alle former for regntønder, der klæder haven lige godt.
En grøn plastik regntønde er ikke altid det mest dekorative i din have, men det findes der en løsning for. En gammel vin- eller whiskytønde pryder i haven, og smelter ind i det naturlige havemiljø. På den måde kan man genbruge regnvandet i en smuk og hyggelig have.

par ved bålplads i haven, hygger en lun aftenByg din egen bålplads

En bålplads i haven er en hyggelig og indbydende varmekilde her i efteråret. Man kan samle familie og venner omkring pladsen og hygge sig til langt ud på aftenen. Der findes bål-fade, som kan stå på terrassen, mens man slapper af i havemøblerne. Men der er altså også mulighed for en rigtig bålplads langt nede i haven og helt uforstyrret – og sådan en kan bygges på et par timer. Der er selvfølgelig en del, der skal tages hensyn til, når man skal lave en bålplads. Man skal blandt andet sikre sig, at bålpladsen ikke er placeret et sted, hvor naboerne bliver generet af røgen. Derudover skal man huske at placere det tilpas langt væk fra bygninger og træer. Alt man skal gøre derefter er at grave en lille fordybning, som omkredser bålpladsen, og afgrænse den med sten eller andet ikke-brændbart materiale. Derudover kan man bygge siddepladser ved bålpladsen i form af bænke af træpaller eller stole af træstubbe.

Man kan altså sagtens være kreativ i sin have, og gå og nyde sensommeren med forskellige haveprojekter. Hvis man har de kreative idéer, men ikke lysten og tiden til at udføre dem, kan man altid få en havemand til at hjælpe.