Friheden med autocamperen tiltrækker mange danskere

Især i udlandet er autocamperen meget populær. Nu begynder denne specielle rejsemåde også at blive populær i Danmark. Det er i særdeleshed en tendens, der breder sig blandt de ferieglade danskere.

Flere campingpladser herhjemme oplever tendensen med udbredelsen af autocampere, men de danske bil priser er med til, at sætte en dæmper på salget af disse ellers praktiske køretøjer.

Det gælder for hele europar, når man kigger på udbredelsen af denne tendens. Der sælges i stigende grad flere autocampere end konventionelle campingvogne. Dette skyldes, at flere ønsker den indbyggede frihed, som de har, som denne camper stiller i udsigt.  Det er op til hver enkelt at bedømme, om denne autocamper i virkeligheden giver den frihed, som vognen på krogen ikke giver. Men hvis man alene kigger på salgstallet, så er det tydeligt at se, at autocamperen er på vej frem.

Flere parkeringspladser der egner sig

Herhjemme har organisationerne også set muligheden i dette. Flere campingpladser med to eller flere stjerner har i løbet af de seneste år, fået anlagt p-pladser til disse autocampere. Med et mindstekrav på to eller flere pladser på hver campingplads er der godt og vel 800 pladser rundt omkring i Danmark, som udelukkende er reserveret til autocampere.

Interessen for autocampere er stigende, det er tydeligt at se rundt omkring i landet. Direktøren for Campingudvalget, Poul Fejer Christiansen fortæller, at han ser en efterspørgsel af autocamper ejere, som ønsker tryghed i, at være i nærheden af en campingplads, hvor de kan overnatte.

For ganske få år siden opfandt man det nye begreb ”p-pladser til autocampere”. Det blev indført i takt med, at de forskellige campingpladser rundt om i landet fik indrettet nye pladser til dette formål. Disse pladser indrettes som regel uden for bommen på campingpladsen, så det på den måde er muligt, at komme ud og ind på alle tidspunkter af døgnet.

Ulemperne ved nogle autocampere

Der plejer ikke at være nogle problemer ved autocampere, men nogle mennesker udnytter situationen med at kunne campere uden for bommen. Dette sker ved, at de kører uden at have betalt for overnatningen. De får den fordel, at de ikke behøver at køre ind på pladsen når de camperer, så de derved kan komme ud og ind når de vil. Men desværre oplever nogle campingpladser, at ejerene af autocamperne ikke kommer tilbage, for at betale for den overnatning de har benyttet sig af.

I princippet har camperne udenfor kun adgang til pladsens toiletfaciliteter, men ingen campingpladser kigger skævt til, hvis børn fra autocampere finder vej til legepladsen på den forkerte side af receptionen.

De fleste campingpladser i Danmark oplever dog denne udnyttelse så lille, at de stadig indretter flere pladser til autocampere landet over.

Med disse nye pladser går man efter at ramme den gruppe af autocampere, som har den samme adfærd, som ejere af campingvogne og telte. Det er de mennesker, som alle ønsker de fulde faciliteter på de danske campingpladser som eksempelvis er badefaciliteter, legeplads og køkkenfaciliteter, præcis som de faciliteter almindelige campingvogne- og telt ejere har.