Gå væk dumme menstruationssmerter! 5 gode råd

Denne artikel indeholder reklamelinks

Mange kvinder lider af menstruationssmerter alt for ofte, men der findes faktisk en del gode råd, hvorpå det er muligt at mindske disse.

Kvinder og unge piger lider af forskellige menstruationssmerter, det kan være hovedpine, kramper i underlivet og i værste tilfælde svimmelhed og kvalme. De fleste kvinder har prøvet disse smerte én eller to gange i livet, men der findes mange kvinder, som uafbrudt lider under disse. Hos de fleste kvinder gælder det, at de fleste af disse smerter kan tages med en Panodil, hvorefter smerten og lidelsen vil forsvinde. Nogle kvinder er dog nød til, at rive flere dage ud af kalenderen, på grund af slemme smerter, som de ikke aner, hvad de skal gøre ved. Men der er gode råd forude mod dette.

Plej din krop og kom af med smerterne

Der findes flere måder, hvorpå det er muligt, at komme af med de mange smerter. De overordnede råd er sundhed og motion, men der findes mere grundlæggende råd, hvorpå det er muligt at slippe udenom. Herunder er en liste med disse:

Bevæg dig uden om koffein

Når kvinder er i deres menstruationsperiode, er det en rigtig god idé, at undgå koffein. Herunder gælder kaffe, te, cola og kakao. Det gælder både under selve menstruationen og lige før den begynder.

Slap af og lad være med at stresse

Når du har menstruation, er det en god idé at sørge for, at kroppen kan slappe af. Det betyder også, at du skal være særlig opmærksom på, at du ikke stresser rundt og har stress inden i hovedet. Disse tanker af stress kan faktisk forværre smerten.

En god gang Massage

Massage kan faktisk få smerterne til at forsvinde. Prøv eksempelvis at få din kæreste eller en god veninde, til at give dig en god omgang massage. Her drejer det sig specielt om rygmassage og massage omkring lænden. Derudover kan du forsøge selv at massere maven og underlivet ganske blødt. Det vil med garanti få musklerne til at slappe af.

Motion er vejen frem

Når du har din menstruation, har kroppen mest lyst til, at ligge ned og slappe af. Faktisk er det en bedre idé, at dyrke noget sundt motion. Flere undersøgelser viser tydelige svar på, at motion er den bedste kur mod smerter under menstruation. Det sætter gang i blodcirkulationen og letter din følelse for oppustethed.

Varme og sex

Man kan med stor fordel investere i et varmetæppe eller en varmepude, som man kan holde op mod underlivet. Varmen vil kunne tage nogle af de værste smerter. Ligeledes er sex også med til, at mindske smerterne. Det er dog de færreste kvinder, som rent faktisk dyrker sex under denne periode på måneden. Men sex og orgasme kan få din hovedpine til mirakuløst at forsvinde.

Spis din PMS væk

Præmenstruelt syndrom eller PMS, som nogle mennesker også kalder det, indtræder for nogle kvinder under menstruationsperioden. Det er et syndrom, som rent faktisk kan ødelægge en kvindes hverdag fuldstændig. Udover de mange fysiske symptomer, så findes der også en række psykiske symptomer, som er ligeså store og i nogle tilfælde måske endda værre. Her drejer det sig om humørsvingninger. Disse er det muligt at spise væk i mere eller mindre grad.

Popcorn, hvedekerne og quinoa er godt for din psyke, hvis du er irriteret. Hvis du føler, at du er ved at få et flip i større eller mindre grad, så læg hellere end gerne en pose popcorn i mikroovnen. Disse fødevarer er fyldt med gode kulhydrater, som vil booste serotonninniveauet i kroppen. Når dette boostes, vil du få en feel-good fornemmelse i kroppen igen.