Giv fødderne lidt ekstra kærlighed

Denne artikel indeholder reklamelinks

Sommeren varme får fødderne til at hæve og svulme op. Måske har du gået ekstra meget uden af have lagt mærke til det. Det kan være du er på vandretur i sydens sol eller blot har gået op og ned af strøget. Uanset hvad, så er det tid til at give fødderne lidt ekstra kærlighed.

Fødderne er tid det sted på kroppen, som bliver glemt nemmest. Af præcis hvilken årsag dette skyldes, er svært at sige. Måske fordi vi ikke tænker så meget over, at vi bevæger dem eller, hvor meget vi egentlig bevæger dem. Det er i hvert fald på sin ret, at huske fødderne en gang imellem. Nu er det tid til forkælelse og det kan du passende gøre, når du har læst dette.

Husk fødderne ligesom resten af kroppen

Det er nok de fleste som glemmer fødderne, når de plejer deres krop. Det kan endda være, du ikke bruger ret meget tid på dem, når du er i bad. Men så er det godt, at der er råd for det bedre. Her er en lækker guide til, hvordan du kan forkæle dine fødder ekstra meget og hvordan du kan få selv de mest velduftende fødder på trods af varmen og hævelsen.

Om vinteren er vi ofte gode til at huske at tage et fodbad i ny og næ, men det er ofte om sommeren at fødderne lider mest. Det skyldes, at varmen får fødderne til at hæve og så er det vi mærker trykket i skoene. Det er som regel lige gyldigt, hvilke sko vi har på, om aftenen når vi komme hjem og endelig slapper af, så gør de ondt.

Om sommeren bevæger vi os meget rundt på grund af det gode vejr. Det er ikke nødvendigvis fordi, at vi har været på vandretur i bjergene, blot en gåtur på strøget kan være nok til, at fødderne bliver trække og ødelagte.

Fodbad giver afslapning

Det vigtigste sted at starte er at give dine fødder et langt fodbad. Find den rette temperatur på vandet. Om vinteren giver du måske fødderne fodbad ofte og der skal vandet som regel være omkring de 35-40 grader. Om sommeren derimod kan det være behageligt med lidt lunkent vand, men det er slet ikke temperaturen der er den vigtige del.

Fyld en balje med varmt eller lunkent vand og tilsæt gerne lidt fodsalt. Man kan bruge nok så mange dyre produkter, men hvis ikke man har økonomien til dette, så kan lidt danskvand og citron være vidundermidler. Det er nemlig selve produkterne, som gør forskellen for dine fødder. Lad gerne fødderne være i baljen i mindst 15 minutter, herefter vil du opdage, hvor bløde fødderne er blevet. Hvis du har tilsat fodsalt i baljen, så skrub let fødderne ind og skyld dem i baljen efterfælgende. Hvis ikke der er tilsat fodsalt, så kan du med fordel tage en børste og skrubbe og massere fødderne. Det er hemmeligheden, som vil kunne forvandle selv de mest tørre fødder til at stråle af velvære.

Pimpsten eller fod fil

Når fødderne er blevet skrubbet godt, så skal du fjerne alt den døde hud. Det kan du med snilde gøre, ved hjælp af en pimpsten eller en helt almindelig fodfil. Lad gerne fødderne være en smule fugtige når dette gøres, derved er det nemmere at arbejde med den døde hud. Især skal du lægge vægt på de områder, som er særlig udsatte. Her kan der være tale om fodballerne og hælen.

Fugt fødderne ind

Til sidst skal du afslutte med, at creme fødderne ind i en god og fed fodcreme. Der findes utroligt mange forskellige produkter på markedet, men selv de billigste kan være gode for dig. Hvis dine fødder er ekstrem tørre, så kan det være en fordel efterfølgende at tage strømper på og sove med disse. Fødderne vil på magisk vis være bløde den næste morgen du vågner.