Gode idéer til den perfekte værtindegave

Er du inviteret til arrangement og skal give en gave til værtinden? Vi giver dig 8 gode idéer til en god værtindegave her.

vaertindegave

Danmark begynder så småt at åbne mere op, og det betyder samtidig, at vi begynder at se flere og flere af vores venner og bekendte. Er du inviteret til et arrangement, kan det være en god idé at overveje, om du skal medbringe en værtindegave.

En værtindegave er en gave, som gives til hende, der er værten, og som arrangerer og inviterer til et arrangement for at sige tak for at invitere og stå for alt besværet til arrangementet. En værtindegave kan være mange ting, og det kan derfor også være lidt af en udfordring at finde ud af, hvad man skal give.

Er du i tvivl om, hvad du skal give i værtindegave, kan du her få 8 idéer til en god værtindegave. Herunder kan du også læse mere om, hvornår det er en god idé at medbringe en værtindegave til værten, og hvornår du ikke behøver.

Hvornår er det god kutyme at give en værtindegave?

En værtindegave gives som en form Værtindegaver opstod først rigtigt i Danmark i 1980’erne. Før i tiden var det velset, at man kom med en ret til maden, når man blev inviteret til fest med spisning. I dag er det som oftest ikke noget krav, at man skal give en værtindegave. Det afhænger dog ofte af situationen, og hvem der inviterer.

Bliver du inviteret over til en kop te/kaffe eller et glas vin hos en veninde er det ikke nødvendigt at medbringe en gave. Her kan du i stedet vælge at gengælde gestussen ved at invitere din veninde over til dig en anden gang. Har du en tæt relation med dem, som inviterer dig over, for eksempel hvis det er dine forældre eller din kæreste, er det heller ikke nødvendigt at medbringe en gave.

Til særlige arrangementer og sammenkomster som for eksempel en rund fødselsdag, en årlig sammenkomst for gymnasieveninderne eller til højtider er det dog velset at komme med en lille gave til værtinden som en tak for at stå for arrangementet.

8 idéer til værtindegaven

En værtindegave behøver ikke at være dyr og behøver heller ikke at blive pakket ind i gavepapir, da det jo ikke er en gave i traditionel forstand. Prisen på værtindegaven afhænger desuden af, hvad der er kutyme at give for i din omkreds, samt hvorvidt det er et formelt eller uformelt arrangement, du er inviteret til.

Hvad du skal give afhænger desuden af, hvem der skal have gaven. Når du skal købe en værtindegave, er det derfor også en god idé at overveje, hvad modtageren vil blive mest glad for. Dette kan dog nogle gange være lidt svært – særligt hvis det en, man ikke kender særlig godt.

Herunder giver vi dig en række klassiske idéer til, hvad du kan give i værtindegave.

Mand-og-kvinde-kommer-med-vaertindegave

Krydderier og olie

Kender du værtinden godt og ved du, at hun går op i madlavning, kan det være en idé at give hende nogle lækre krydderier eller olier, som hun kan bruge, når hun skal lave mad. Det kan også være en idé at give en kogebog med nogle gode opskrifter, som hun kan gå i gang med.

Vin eller spiritus

Vin er en klassisk værtindegave, som man sjældent går galt i byen med, medmindre du ved, at værtinden ikke drikker alkohol. Er modtageren ikke så begejstret for vin, kan du også vælge at købe en flaske gin og nogle lækre tonics, så hun selv kan lave en lækker gin og tonic.

Blomsterbuket eller potteplante

En blomsterbuket er endnu en klassisk værtindegave, som de fleste kvinder vil blive glad for. I stedet for den klassiske buket, kan du dog også give værtinden en lille fin potteplante eller eventuelt en større plante, som hun kan plante i haven, hvis hun er typen der har grønne fingre.

Hudplejeprodukter

Skal du til et arrangement hos en værtinde, som går op i skønhed, kan det være en idé at overveje at give nogle hudplejeprodukter. Det kan for eksempel være en lækker velduftende bodywash og bodylotion eller en skøn plejende håndsæbe og håndcreme.

God kvalitetschokolade

Har værtinden en sød tand, kan det være, at du skal gå efter noget lækkert kvalitetschokolade, som hun virkelig kan nyde. Er værtinden ikke en du kender så godt, kan det være fint at give en æske med noget blandet chokolade. Er det derimod en god veninde, kan du give hende udvælge den type chokolade, som du ved hun elsker.

Oplevelser

Ønsker du at give en lidt dyrere værtindegave, kan det være en mulighed at give hende en oplevelse som for eksempel en biograftur, brunch eller måske en tur på restaurant. Der findes mange gavekort til oplevelser man kan give, og der er derfor god mulighed for at finde noget, som hun vil blive glad for.

Brætspil

Er værtinden typen der elsker at spille, kan et godt brætspil måske være lige dét, som du skal give hende i gave. Der findes en lang række forskellige brætspil på markedet, og der er dermed masser af muligheder. Vælg eventuelt et spil, som I kan spille sammen til arrangementet.

Gavekurv

En gavekurv er ofte et stort hit, når det kommer til værtindegaver. Her har du nemlig rig mulighed for selv at sammensætte forskellige ting som kaffe eller te, marmelader, chokolade og andre ting, du ved hun kan lide. Mange steder er det også muligt at købe en færdiglavet gavekurv med lækre ting og sager, som ofte falder i god jord.