Gode råd til dig med tør hud

Efteråret og det køligere vejr påvirker din hud. Mange oplever i efteråret og starten af vinteren, at hud på hænderne og i ansigtet bliver mere tørt, end det plejer at være. Der findes flere grunde til dette, og faktisk også til måder, hvorpå man kan forebygge den tørre hud.

Det kan du gøre

her er loesningen paa korrekt hygiejneKulde og frost udtørrer virkelig huden. Det bedste man kan gøre er at forsøge at holde de steder, hvor den tørre hud normalt opstår, varmt. Sørg for altid at været iført handsker og hue – på den måde kan du i hvert fald forebygge tør hud på hænder og kinder.

Der er ingen tvivl om, at hygiejne er en positiv ting, og forebygger mange sygdomme. Man skal dog huske at vaske hænder og ansigt med måde, idet vand spiller en stor rolle i forbindelse med tør hud. Find en god balance og forebyg på den måde din hud fra at udtørre. En af grundene til at for meget hygiejne kan udtørre huden, er ganske enkelt, at vi ofte i forbindelse med hånd- og ansigtsvask benytter sæbe, som indeholder parfume. Parfume udtørrer huden meget, og man kan, hvis man bliver ved med at bruge det, udvikle parfumeallergi

Når efteråret melder sin ankomst, falder luftfugtigheden i takt med temperaturerne. Den lave luftfugtighed er også med til at udtørre huden. Dette skyldes, at idet temperaturerne falder, bliver der skruet op for centralvarmen, og dette virker udtørrende, da luftfugtigheden ikke er særlig høj. Det er derfor en god idé at skrue en smule ned for centralvarmen, da det vil være med til at skabe balance i indeklimaet vinteren over.

Anbefalede produkter

Hvis man er meget plaget af tør hud, er det altså en fordel at holde sig fra udtørrende produkter, der indeholder parfume som eksempelvis flydende håndsæber, hårshampoo eller skintonic, som indeholder alkohol.
Benyt i stedet disse produkter:

  • Fede cremer

find den rigtige creme herI det man smører fed creme på sin hud, trænger fedtstofferne ned i huden, og lægger en barriere, som gør, at fugten bliver i huden, og hjælper den derfor til ikke at udtørre. Den hæmmer altså vandfordampningen, og har en plejende effekt. Fede cremer indeholder også fugtbindere, som lindrer irritation ved at holde vandet bundet i huden.

 

  • Serum

Serum skal opfattes som ekstra hudpleje. Den må ikke erstatte cremen, men er et produkt, som indeholder en højere koncentration, og forstærker dermed virkningen af de produkter, som du i forvejen bruger. Huden bliver ofte udsat for både forurening og sol, og det er ikke altid nok blot at benytte creme. Serum skal benyttes under den fede creme, og har til formål at give din hud mere næring, beskyttelse og især fugt.

  • Renseprodukter i mælke- eller olieform

Undgå renseprodukter der indeholder sæbe eller alkohol, da det blot er med til at udtørre huden. Brug i stedet en fed rensemælk eller lotion, der kan være med til at bevare hudens naturlige fedtbalance.

Du kan finde et udvalg af både cremer, serum og renseprodukter både på online apoteker og på fysiske apoteker som eksempelvis Bruuns Apotek i Aarhus C.