Gode tips: Sådan får du drømmehaven

Denne artikel indeholder reklamelinks

At indrette haven er noget anderledes end at indrette din bolig. Det behøver dog ikke betyde, at det er sværere. Her kan du få gode tips til, hvad du bør tænke på for at få den perfekte drømmehave.

At lave en haveplan er bestemt ikke nørdet. Med en god haveplan har du en god start til din drømmehave. Det er vejen, hvorpå du kan få en smuk og spændende have og det behøver ikke nødvendigvis betyde, at det giver dig mere arbejde.

En haveplan er den vigtigste start

Når man skal i gang med at indrette drømmehaven, så er det bedste sted at starte er at lave en haveplan. At indrette haven er slet ikke det sammen som at indrette boligen, men der er dog visse forberedelser, som går igen, som eksempelvis forberedelserne og tankerne bag.

Hvis du maler dine vægge i stuen grønne, så vil de være grønne hele året rundt. Sådan er det bestemt ikke med haven, det kræver lidt mere forberedelse og viden omkring de forskellige planter. Det er de fleste mennesker, som ønsker at have en have, som er grøn hele året rundt, men det er dog de færreste, som rent faktisk gør noget ved det. Måske er grunden til dette, at de fleste danskere tror, at en flot have kun er noget for ældre mennesker, som har tid til dette. Men en drømmehave behøver ikke betyde, at man skal bruge megen tid på denne.

Det er korrekt, at en have ændrer sig hele tiden og at farverne skifter ved de forskellige årstider og med vejret, men der findes mange forskellige planter, som ikke kræver meget arbejde. Hvis man ønsker drømmehaven, kræver det først og fremmeste et grundigt forarbejde i form af en haveplan.

En velgennemtænkt haveplan kan både gøre haven smukkere og mere oplevelsesrig, men samtidig også være med til, at gøre haven nemmere at passe.

Gør det selv eller professionel hjælp

Der er to måder, hvorpå man kan udarbejde en haveplan. Enten kan man få en ekspert til at hjælpe, eller også kan man selv gøre det. Det kræver dog lidt viden omkring de forskellige planter, hvis man selv ønsker at prøve kræfter med dette. En professionel havearkitekt vil med garanti kunne spare dig for en helt masse fejltagelser og fejlkøb, men på den anden side, så kan det være sjovt selv at planlægge haven efter egne behov og ønsker.

Huske liste inden du går i gang

Der er en række ting, du bør tage til overvejelse, inden du begynder at grave ud og indrette haven. Det er disse ting, som lægger rammer for selve haveplanen.

  • Størrelsen og formen af haven
  • Udseendet af huset og husets type
  • Placeringen af haven i forhold til både huset og solen

Du kan være heldig at få fat i en ekspert, som i samarbejde med dig kan udarbejde en haveplan. Det er en stor fordel for, at du bliver helt tilfreds med drømmehaven. Når du har udtænkt dine planer og ønsker så er der kun tilbage at sige held og lykke med at opfylde dine egne drømme.

Den tætte flotte græsplæne -som på golfbanen

Du kan vælge at trave rundt med enten den manuelle græsslåmaskine eller den motoriserede plæneklipper. Eller du kan vælge at lade græsplænen trimme af de moderne og præcise robotplæneklippere.
Uanset dit valg, er en jævnlig plæneklipning nødvendig for at holde græsplænen lige så flot, jævnt og tæt som på golfbanens green.