Gør en forskel for andre gennem hypnose

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hypnose og hypnoterapi

Findes der en bedre følelse end at hjælpe andre? Følelsen af at have hjulpet et andet menneske, kan være svær at forklare, men oftest føler man en særlig glæde.

At hjælpe andre mennesker gennem hypnose betyder, at man hjælper med at løse en problemstilling eller udfordring, som klienten har, og som klienten måske ikke har kunne få løst gennem andre behandlingsformer. For personer, der ikke har prøvet hypnose før, ses denne behandlingsform typisk som en alternativ behandlingsform, og derfor ender det typisk også med at blive set som et sidste forsøg.

Hvad kan man behandle gennem hypnose?

Der er rigtig mange ting, der kan behandles gennem hypnose: eksamensangst, præstationsangst, angst, spiseforstyrrelser, lavt selvværd, afhængigheder, stress og meget mere. I bund og grund kan hypnose bruges til at slippe af med uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, som gør, at man er mere tilbageholdende i det daglige.

For at få succes med behandling gennem hypnose, kræver det, at klienten er indstillet på behandlingen. Klienten skal have et åbent sind, ellers har du som hypnoterapeut svært ved at ændre de gamle adfærdsmønstre.

Hvad er forskellen på en hypnotisør og en hypnoterapeut?

Hypnoterapi

Mange forveksler hypnotisører og hypnoterapeuter, men der er forskel på dem, selvom der også er nogle arbejdsmetoder, der går igen. De arbejder eksempelvis begge gennem hypnose.

En hypnotisør arbejder efter nogle ældre principper. Når klienten er i hypnose, vil hypnotisøren give nogle forslag til at skabe de forandringer, som klienten ønsker. Det hele er baseret på nogle scripts, som hypnotisøren læser højt fra, og involveringen af klienten er minimal.

En hypnoterapeut har derimod en mere moderne tilgang til behandlingen, og der anvendes mere målrettede teknikker. Klienten deltager mere aktivt i hele processen, hvilket betyder, at hypnoterapeuten får en helt anden indsigt og bedre kan skabe dybe forandringer. En hypnoterapeut læser ikke op fra et script, men tager derimod udgangspunkt i den viden der kommer frem under en session.

Hvordan bliver man hypnoterapeut?

Der findes nogle forskellige hypnoseuddannelser, man kan tage. For at blive hypnoterapeut skal du gennemføre 5®-PATH-uddannelsen, hvor du lærer teknikker fra både hypnose og hypnoterapi. Med denne hypnoseuddannelse bliver du hurtigt i stand til at få dine klienter i og ud af hypnose. Dermed kommer du også hurtigt i gang med at kunne behandle klienter.

5®-PATH hypnoterapeutuddannelsen er en internationalt anerkendt hypnoterapeutuddannelse, og kan gennemføres inden for et par måneder alt efter, hvordan uddannelsesstedet har sammensat uddannelsesforløbet.

Allerede efter den første undervisningsdag vil du være i stand til at få andre i hypnose, og du er derfor også klædt på til at øve dig på klienter gennem hele uddannelsesforløbet, og dermed få praktisk erfaring. Ud over at du lærer at bruge induktion til at få dine klienter i hypnose, lærer du også selvhypnose (7®-PATH), som du kan bruge dagligt til din egen udvikling.

Selvom hypnoseuddannelsen som hypnoterapeut kan virke som en stor investering, er der rig mulighed for at tjene pengene ind igen allerede under uddannelsesforløbet. Netop fordi du hurtigt bliver klar til at bruge din tillærte viden og teknikker på klienter, har du mulighed for at gennemføre behandlingssessioner på klienter, og derigennem tjene din investering ind igen.v