Grønne skønhedsprodukter trender

Denne artikel indeholder reklamelinks

Økologiske skønhedsprodukter vinder mere og mere frem hos danskerne. Men hvordan finder man frem til de økologiske og naturlige produkter? Læs mere her.

groen-hudpleje

Flere og flere danskere tænker i højere grad over, hvordan deres hudpleje bliver lavet, og hvad den indeholder. Vi stiller i dag højere krav til vores hudpleje og andre skønhedsprodukter, og der er en stigende tendens blandt danskerne at gå efter det naturlige valg, når vi skal vælge hudpleje eller makeup.

Rigtig mange går en stor bue udenom hudpleje- og skønhedsprodukter, der indeholder hormonforstyrrende stoffer, parfume eller miljøskadelige stoffer, og går derimod mere direkte efter økologiske og naturlige produkter.

Men hvordan finder man egentlig de gode naturlige produkter uden skadelige stoffer? Læs hvordan herunder.

Find frem til de grønne produkter

Vil du gerne tænke mere grønt og undgå skadelige stoffer i dine daglige hudplejerutine, er der flere måder at gøre det på.

Én af dem er at tjekke ingredienslisten på produktet, inden du beslutter dig for at købe det. Du kan dog komme ud for at skulle stå og famle lidt i blinde, og ikke blive meget klogere på, om det produkt du står med i hånden indeholder de ingredienser, du gerne vil undgå.

For medmindre du på forhånd har et indgående kendskab til de ingredienser, der kan forekomme i skønhedsprodukter eller du har en viden om, hvad de præcise navne på ingredienserne du gerne vil få uden om er, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i.

Heldigvis findes der flere apps som eksempelvis Kemiluppen, der er lavet af Forbrugerrådet TÆNK, som kan hjælpe med dig med at finde ud af, om produktet indeholder miljøskadelige stoffer, parfume eller måske mikroplast.

oekologiske-produkter

Svanen, kransen og Ecocert

Ønsker du at skifte dine skønhedsprodukter på badeværelseshylden ud med nogle lidt grønnere hudplejeprodukter, kan det også være rigtig nyttigt at kigge efter produkter med certificeringer eller miljømærker. Svanemærket, den blå krans eller Ecocert mærket er nogle af de mærker, som der er god grund til at vælge til, når du kigger efter skønhedsprodukter.

Svanemærket er det nordiske miljømærke og indikerer, at produktet er blandt de miljømæssigt bedste inden for den specifikke produktkategori. Når du vælger et produkt, der er svanemærket, er du på den måde med til at mindske miljøbelastningen.

Den Blå Krans er Astma-allergi Danmarks allergimærke. Allergimærket Den Blå Krans gives til produkter, der er uden allergifremkaldende stoffer. Det er dette certifikat, du skal gå efter, hvis du gerne vil forebygge allergi eller bare være sikker på, at du undgår allergifremkaldende stoffer.

Ecocert-mærket er en økologisk certificering, der er et godt pejlemærke, hvis du går efter skønhedsprodukter med økologisk og naturligt indhold. Ecocert-certificeringen stiller nemlig krav til ingredienserne i produktet, som skal være økologiske og naturlige. Ecocert-mærket har to certificeringer af produkter. Den ene certificering gives til naturprodukter, hvor minimum 5 % af ingredienserne er økologiske. Den anden certificering gives til økologiske produkter, hvor minimum 10 % af ingredienserne er økologiske, og som indeholder minimum 95 % naturlige stoffer.

Grøn luksus hudpleje

Der findes efterhånden mange mærker, der laver grønne skønhedsprodukter – både i den billige ende og i den lidt mere luksuriøse ende.

En af de mere luksuriøse mærker er Rudolph Care, som laver hudplejeprodukter, der både er svanemærket og økologisk certificeret med Ecocert. Rudolph Care laver luksus hudplejeprodukter, som er certificerede økologiske, bæredygtige og naturlige. Mærket har certificeringen, der gives til økologiske produkter med mindst 10 % økologiske ingredienser og mindst 95 % naturlige stoffer.

Vil du gerne have økologiske skønhedsprodukter, der tager hensyn til miljøet, og ønsker du ikke at gå på kompromis med kvaliteten, er Rudolph Care skønhedsmærket for dig.