Guide: Plej din hud og undgå ’maskne’

Denne artikel indeholder reklamelinks

Den øgede brug af masker i hverdagen har for mange medført problemer med akne omkring munden. Få gode råd til, hvordan du undgår maskne, her.

Kvinde-er-sluppet-af-med-maskne

Selvom flere andre lande har været underlagt mundbindsrestriktioner i meget længere tid end Danmark, har vi efterhånden haft de samme restriktioner i lang tid. Her er det påbudt at bære mundbind, når vi handler og kører med offentlig transport.

Mundbindet er dermed blevet en tro følgesvend på linje med mobiltelefon, nøgler og andre værdier, når vi bevæger os ud ad døren. Og selvom det er de færreste af os som synes, det er fedt at bruge mundbind, så oplever mange faktisk at have andre problemer med mundbindet – nemlig problemer med huden.

Eftersom mundbindene nok er kommet for at blive, i hvert fald i den nærmeste fremtid, kan vi lige så godt vænne os til at holde huden sund under mundbindet. Vi har derfor samlet en række tips og lavet en guide til, hvordan du undgår problemer med huden under det trælse mundbind.

Hvad er ’maskne’?

’Maskne’ er et udtryk for akne relaterede hudproblemer opstået som følge af brugen af mundbind i længere tid. Når vi bærer mundbind, bliver vores udånding indkapslet bag mundbindet, hvilket øger fugten og varmen bag det.

Dette kan gøre huden både irriteret og rød og samle en masse bakterier til sig, som kan udvikle sig til bumser. Har du i forvejen lidt sart hud, er du mere tilbøjelig til at opleve problemet. Problemet har fået det mundrette ord ’maskne’, som er en sammentrækning af de amerikanske ord – ’mask’ og ’acne’.

Plej huden korrekt og undgå irriteret hud

For at undgå ’maskne’, eller for at pleje og behandle det, hvis du allerede døjer med det, er det vigtigt at du sørger for en god hudplejerutine. En god hudplejerutine kan forebygge og eventuelt bekæmpe dine hudproblemer, der opstår som følge af brug af maske.

Kvinde-plejer-akne-hud

Rens huden grundigt

Det kan være, at du allerede benytter en ansigtsrens i din daglige hudplejerutine, men det er altafgørende, at det er en mild rens, som kan fjerne skidt og snavs effektivt.

Rudolph Care har lavet både en rensemælk og renseskum, som kan bruges til at få renset huden ordentlig igennem. Brug eventuelt rensemælken til først at fjerne makeuppen og derefter renseskummet til at rense huden. Vask huden grundigt både før og efter, du har brugt mundbindet.

Undgå fede cremer

Når dit ansigt er helt rent, kan du påføre en let dagcreme på huden, som fugter godt. Når du benytter mundbind, er det vigtigt ikke at have for mange lag af cremer, sera og olier på huden, da det hurtigt tilstopper hudens porer.

Sørg derfor for at benytte en let creme, som ikke tilstopper hudens porer. Her har Rudolph Care mange forskellige cremer at vælge imellem, som er gode til at fugte huden uden at være for fede.

Spar på makeuppen

Hvis du ved, at du skal bære mundbind i længere tid, er det en god idé at spare på makeuppen. Et tykt lag foundation sammen med cremer kan hurtigt tilstoppe dine porer under mundbindet, fordi der bliver fugtigt og indelukket.

Derudover giver mundbindet dig streger i makeuppen, og det ser jo ikke særlig pænt ud. Drop derfor den altdækkende foundation og skift til et lettere alternativ, hvis du ikke kan undvære makeup. Husk på, du kan stadig se fantastisk ud med et flot lag mascara og en flot øjenskygge.

Brug af mundbind

Bruger du engangsmundbind, er det vigtigt at smide dem ud efter hvert brug, så bakterierne ikke ophober sig på mundbindet og er årsag til hudproblemer. Der samles rigtig mange bakterier, døde hudceller og andet snavs under et fugtigt mundbind. Et beskidt mundbind øger desuden risikoen for at få hudproblemer og beskytter knapt så sikkert som et rent.

Bruger du derimod stofmundbind, er det vigtigt ofte at vaske disse på 60 grader, og sørge for kun at benytte et neutralt vaskemiddel uden parfume. Dette for at forhindre irritation når du benytter mundbindet.