Guide: Sådan indretter du dit lille badeværelse

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvordan indrettes et lille badeværelse? Her får du 6 tips til, hvordan du udnytter pladsen og får en gennemgående stil.

 

 

At indrette små rum kan være noget af en udfordring og særligt badeværelset kan være vanskeligt. Selvom badeværelset ikke er et rum, man opholder sig særlig meget i, i forhold til boligens andre rum, vil de fleste gerne have, at det udstråler en hyggelig atmosfære i samspil med resten af boligen. Hvis du er nybygger, kan du som regel selv præge rummets størrelse. Men hvis du køber hus eller bor til leje, gælder det ofte om at udtænke kreative løsninger, for at kunne udnytte hver enkelt kvadratmeter. Her får du 6 tips til, hvordan du kan indrette et lille badeværelse.

Tænk over farvevalget

Overvej hvilken farve væggene skal males med. Hvid og lyse nuancer er altid et sikkert valg, og de får rummet til at fremstå større. Undgå mørke nuancer da det vil give en fornemmelse af, at badeværelset bliver mindre. Som et alternativ kan en af væggene males en mørk farve og resten forblive lyse. På den måde skaber du kontrast og bryder billedet. Varme farver signalerer energi, lidenskab og spænding, mens mørke farver som oftest forbindes med ro og afslapning.

Udnyt væggene med væghængte møbler

Glemt alt om møbler som er placeret på gulvet. De optager alt for meget plads. Udnyt i stedet væggene og loftshøjden og invester i et væghængt møbel som for eksempel et højskab. Udover at være hævet fra gulvet udnyttes højden i rummet og der frigives masser af plads. Kombiner eventuelt højskabet med en spejllåge, da spejle får rum til at synes større. Udskift vasken med et lille smart væghængt vaskeskab med skuffer, som kan rumme rengøringsmidler, toiletpapir og andre praktiske artikler.

Organiser dine ting

Når først møblerne er monteret, gælder det om at udnytte pladsen optimalt med organiseringsmuligheder. Rumdelere og små kurve eller bakker er ideelle løsninger til opbevaring af toiletting, make-up og lignende. Det vil samtidig være lettere at gøre rent, når der ikke står for mange ting fremme.

Få hjælp af en VVS’er

Hvis du vælger at renovere dit badeværelse fuldstændigt, er det en god ide, at få hjælp af en VVS’er. Det kan være fra en VVS i Randers, som har specialiseret sig i badeværelser og med flere års erfaring inden for VVS- og blikopgaver. For at kunne overholde de sikkerhedsmæssige lovkrav i forhold til installationer i forbindelse med vand, varme og sanitet, er det vigtigt at hyre en professionel, så der ikke opstår uheld. En VVS’er kan ligeledes rådgive i forhold til løsninger og materialer og derved sikre kvalitet, som holder mange år frem i tiden.

vvs i Randers

De små detaljer tæller

Det er begrænset, hvor mange nipsting der kan være på få kvadratmeter. Men et duftlys eller en grøn plante kan gøre alverden til forskel og tilføre rummet et frisk udtryk. Undgå for meget mønstermix ved at vælge matchende håndklæder og gæstehåndklæder. Sørg for den rette belysning – særligt hvis dit badeværelse ikke har noget vindue.

Find din stil

Nogle gange må man prøve forskellige stilarter af, før man er tilfreds. Måske har du allerede en gennemgående stil i hele boligen, så hvorfor ikke implementere den på badeværelset? Uanset om den er nordisk, retro eller boheme, kan du sagtens overføre stilen til badeværelset. Kig på hvilke elementer der går igen i din bolig og skab derefter en rød tråd.