Guide til intimplejeprodukter og gode råd til intimpleje

Få en sund balance i underlivet. Vi guider dig til forskellige intimplejeprodukter og giver dig gode råd til intimpleje her.

Intimpleje

Fra tid til anden kan vi kvinder opleve problemer med underlivet. Det kan være kløe, svie eller tørhed, og kan være rigtig ubehageligt. Underlivsproblemer kan skyldes mange forskellige ting, og det er derfor også en god idé at finde frem til årsagen for at komme problemet til livs.

For eksempel kan du opleve at få svamp, som giver kløe og svie i underlivet ved at bruge de forkerte produkter, der skaber ubalance i pH-værdien. Mange kvinder i overgangsalderen oplever desuden tørhed i skeden, hvilket kan være rigtig generende og blandt andet give problemer ved sex.

Med de rette produkter kan du heldigvis gøre meget for at opretholde en god balance i underlivet. Vi guider dig til, hvilke intimplejeprodukter du kan bruge til forskellige underlivsproblemer, og giver dig gode råd til en god intimpleje.

3 forskellige intimplejeprodukter

Intimområdet skal naturligvis plejes på lige fod med resten af kroppen. Dog er det vigtigt at være forsigtig med, hvilke produkter du bruger, da du kan risikere at skabe ubalance i underlivet. Herunder kan du læse om 3 forskellige intimplejeprodukter du kan bruge til intimpleje, og som alle kan fås på apoteket online.

Intimsæbe

Intimsæbe kan være en god idé at bruge, hvis du ønsker at vaske dig forneden med mere end bare vand. Du må nemlig ikke bruge din almindelige kropssæbe til at vaske intimområdet med. Det skyldes, at pH-værdien i underlivet ligger på omkring 4, hvilket er lavere end resten af kroppen.

Der er således et surt miljø i underlivet, og bruger du en almindelig sæbe, som har en pH-værdi på 5,5 eller derover, kan du risikere at skabe ubalance i pH-værdien. Dermed kan bakterier nemmere trives, hvilket kan medføre svamp eller andre underlivsproblemer. En intimsæbe har den samme pH-værdi som underlivet, og opretholder dermed balancen.

Intimplejeprodukt

Vaginalkapsler

Oplever du problemer med tørhed i skeden, kløe, øget udflåd eller lugtgener, kan det skyldes en ubalance i bakteriefloraen i underlivet. Her kan det være en mulighed at bruge vaginalkapsler.

Vaginalkapsler indeholder mælkesyrebakterier, som hjælper med at genoprette balancen i skedens bakterieflora, så de ubehagelige gener ophører. Vil du gerne sikre et sundt miljø i underlivet, kan du også bruge vaginalkapslerne forebyggende, efter du har haft din menstruation.

Intim gel

Vaginal tørhed er ofte et problem for kvinder i overgangsalderen, eller kvinder som lige har født. Her kan det være en hjælp at bruge en intim gel, der hjælper med at genoprette et normalt fugtniveau og en normal pH-balance i underlivet.

En intim gel hjælper også med at lindre smerter, og forebygger kløe og irritation i intimområdet. Du kan bruge intim gel enten dagligt eller i forbindelse med sex, afhængig af dit behov.

Gode råd til pleje af underlivet

Foruden at bruge de forskellige intimplejeprodukter til at skabe balance i underlivet, er der også nogle andre ting du kan gøre for at sikre en god intimpleje og undgå underlivsproblemer. Herunder har vi samlet nogle råd og tips, som kan være gode at huske i dagligdagen:

  • Vask intimområdet skånsomt og undgå for meget vask med vand og sæbe
  • Brug ikke produkter med parfume til underlivet
  • Undgå at bruge bind og andre hygiejneprodukter med parfume
  • Skift trusser oftere i stedet for at bruge trusseindlæg
  • Vælg trusser i bomuld der lader huden ånde
  • Pas på med at have stramtsiddende bukser på, da det kan gøre det svært for huden at ånde