Guide til studenterne: Det skal I have styr på inden vognturen

faa hjaelp til turen herDer er faktisk mange praktiske ting, man skal have styr på, inden man bliver student. Det virker måske tidligt at skulle bekymre sig om alt det kedelige, men jo mere forberedt du er, jo mere overskueligt er det. Studenterkørslen er måske det, man glæder sig mest til i forbindelse med sin studenteruge – men hvad skal der egentlig til for, at vognturen bliver helt perfekt? Her får du en lille guide over, hvad især er vigtigt at huske, inden den store dag melder sin ankomst.

Reservation og ruteplan

Det lyder måske kedelplanlaeg turen noejeigt, men det er virkelig afgørende for Jeres dag. Mange lastbiler til studenterkørsel i København bliver booket lang tid før, og det ender tit med, at der er nogle dage, der bliver helt udsolgt. Hvis dig og din klasse gerne vil have lastbilen på en bestemt dag, er det altså vigtigt at være tidligt ude.

Idet man reserverer lastbilen, skal man oftest aflevere en ruteplan samtidig med. Ruten skal indeholde alle adresserne, på dem som lastbilen skal forbi på vejen. Derudover skal man sætte tid af til kørsel og selve opholdet på adressen. Det er oftest ved hjælp af denne ruteplan, at prisen bliver udregnet. Sørg for at sætte rigeligt med tid af, så I bare kan nyde dagen og hygge Jer.

På de forskellige stop på ruten er der ofte lidt mad og lidt at drikke. Sørg for at fordele mængden af mad mellem de forskellige adresser så alle forældre ikke ender med at stå med alt for meget. Det er bedre at få et stykke kage det ene sted og et stykke frugt det andet sted – og så begrænse de store måltider. Derfor kan det også være en idé, at man, sammen med ruteplanen, laver en lille madplan, som elevernes forældre kan gå ud fra.

Bannere, slagsange og pynt

lav den rigtige slagsang
For at skabe den helt rigtige stemning når I er på vogntur, er det en god idé at lave bannere til begge sider af lastbilen. Der findes mange forskellige idéer – det handler blot om at være kreativ. Lav en brainstorm i klassen eller søg inspiration på nettet. Det må gerne være lidt festligt! Når der er styr på teksten, kan man eventuelt få fat i et gammelt lagen og skrive stort og tydeligt på det.

Der bliver sunget meget og højt, når man er på vogntur. Ofte passer sangene til den uddannelse, man netop har færdiggjort. Søg inspiration på nettet og find ud af hvilke sange, der passer til netop Jeres farve hue. Hvis I er ekstra kreative, kan man også altid lave sine egne.

Hvis lastbilen skal være ekstra festlig, og ikke kun skal være prydet af de store bannere, er det en god idé at pynte den. Køb balloner, grene og flag og fyld lastbilen med det. Det skaber god stemning, og det er også lidt sjovere at køre rundt i en festlig lastbil.

Hvis I husker disse gode råd, får I helt sikkert en fed dag med studenterkørsel. Et sidste råd er dog altid at være opmærksom på sikkerheden. Book ikke en vogn bare fordi den er billig. Det er dumt at gå på kompromis med kvaliteten – I skal trods alt køre med vognen og chaufføren i mange timer. Der findes studenterkørsel i København, hvor sikkerheden prioriteres meget højt og hvor der eksempelvis er to chauffører med, så køre- og hviletid bliver opfyldt.