Har du også en lyst til utroskab?

Det er faktisk flere end hver fjerde dansker, som har været deres faste partner utro. Men hvordan betegner danskerne utroskab og er det okay, at flirte og have fantasier om en anden person end den, som man i virkeligheden er partner med?

Spørgsmålet er ikke, hvad utroskab er, for hvis du allerede har fantasier om en anden, end din reelle partner, så er den allerede gal. Flot fantasier og flirten bør man fortælle din partner om. Sådan lyder det fra flertallet af danskere, som mener, at de herfra kan forbygge utroskab.

Måske har du oplevet, at du går i byen, når du ved, at en bestemt person er til stede. Det kan også være, at du går din daglige tur i fitnesscentret på et bestemt tidspunkt i tilfælde af, at du ville bumpe ind i ham eller hende, du synes godt om. Allerede her bør dine alarmklokker ringe. Der kan nemlig sagtens være flirtende signaler, som dit hjerte har opfanget, men din hjerne endnu ikke har og det gælder også, selvom I begge har en partner.

Mange danskere kan nikke genkendende til en fascination eller en unik tiltrækning af et andet menneske end den, som man deler livet med. Det kan være en på din arbejdsplads, en i skolen eller måske en der træner på samme fitnesshold.

Hvornår man bør tage affære og krybe til bekendelse

Hele otteogtyve procent af danskerne, altså det der svarer til mere end hver fjerde dansker, har ifølge en ny TNS undersøgelse fra Gallup for Berlingske givet efter for lysten og været deres faste partner eller ægtefælle utro.

Det kan være svært, at bedømme, hvornår noget er utroskab. Der kan være meget forskellige grænser fra en person til en anden. De fleste danskere mener dog, at hvis man føler sig fascineret af et andet menneske så meget, at man har tanken om utroskab og fantasier, så er det allerede der, man bør krybe til erkendelse hos partneren.

Der er flere tegn på, at en erkendelse vil rede trådende ud og kan hjælpe med problemet, så man i værste tilfælde ikke ender med en skilsmisse. Det er vigtigt at tage samtalen op, mens den stadig er lun og derfra udlevere sandheden om, at man har haft tanken om at synde. På den måde har partneren nemlig allerede mulighed for at rette op på problemet og måske stille den sult, som den anden part søger hos en tredje.

Der kan være mange årsager til, at man søger utroskab. En af de mest udbredte blandt danskerne er, at den ene part synes, det er røvkedeligt derhjemme og at tingene efterhånden står alt for stille. Hvis dette er tilfældet for dig, så bør du tage dette op med din partner, så i sammen kan få lavet om på det. I er nemlig to om et forhold og hvis der er noget du føler er kedeligt, så er der jo stadig råd for, at kunne ændre på situationen.

Det er vigtigt at have et åbent forhold og tale om ting også selvom man måske synes, at det er flove emner som sex. Netop disse emner er især vigtigt, for at et parforhold kan holde længe. Lyst er noget, vi alle sammen er draget af og det er meget svært at ændre på.

En anden grund til at man kan få lysten til, at være sin partner utro er, at man kan være vokset fra hinanden. Det kan være af personlige årsager, at et forhold brister og ligeledes forestiller som man havde, der er gået i stykker med årene.

At få børn kan for nogle par også være en stor omvæltning og kan derfor i mange tilfælde også være årsagen til, at man mister lysten til hinanden.

Uanset hvad årsagen er til, at man får lysten til utroskab, så er den eneste mulige måde at løse problemet på, at snakke om tingene og lægge alle kort på bordet.

De moderne tider gør det lettere at være utro

Især i dag, hvor vi lever med så mange former for sociale medier, er det nemt at være sin partner utro. Endda er det muligt at være det, helt uden at nogen opdager det. Med den teknologiske udvikling og forskellige websites har man nemlig alle muligheder for at møde nye og interessante mennesker.

I storbyen er det kendt, at utroskab forekommer hyppigere end på landet. Her er der muligvis en anden anonymitet og et større virvar af venner og kontakter.

I dag er det ved at blive mere og mere udbredt med såkaldte swinger-forhold. Det er forhold, hvor man i højeste grad rykker grænsen for, hvornår noget er utroskab. Her er utroskab nemlig en decideret aftale indbyrdes og det er altså helt okay, at have sex med en fremmed eller måske endda med et vennepar.

Ifølge undersøgelsen mener hele 45 procent af dansker ikke, at utroskab efterfølgende kan tilgives. Det danskerne har sværest ved, er, hvis de i en længere periode har haft det på fornemmelsen og derfor spurgt, med fået at vide, at det var det rene opspind. Hvis den ene partner efterfølgende kommer til et bevis, det kunne være en kort og flirtende sms, så føler de sig både latterliggjort og løjet for. Den utro partner har nemlig her fået den anden til at tro og føle, at de det var sindssyge tanker.

Hvis man først er blevet afsløret i at være sin partner utro, så er der altså ingen anden udvej, end at erkende sandheden og fortælle om løgne og falskneri. Derefter er det nemlig uhyre svært, at bevise den sande kærlighed til den reelle partner. Man skal i så fald væbne sig med tålmodighed for at den anden partner kommer sig over en given situation.

Hvis tilgivelsen endelig dukker op

Undersøgelsen viste, at 23 procent af danskerne faktisk er parate til, at tilgive deres partner efter en given situation. 5 procenter at danskerne har allerede tilgivet utroskab på den ene eller den anden måde. Det kommer måske bag på mange danskere, at så mange vælger at tilgive en så væmmelig oplevelse. Men man siger jo, at kærlighed gør blind og måske er det netop det, som er grundet hertil.