Hjælp – jeg skal medicineres resten af mit liv

saadan faar du den korrekte medicinDet kan være lidt af en mavepuster at blive diagnosticeret med en kronisk sygdom. Uanset om det er lavt stofskifte, diabetes eller noget helt tredje, kan det være svært at indse, at man skal medicineres resten af sit liv. Man skal vænne sig til medicinen og forsøge at finde den helt rigtige rytme, der passer lige nøjagtig til ens daglige rutiner og vaner. Derudover skal man også være opmærksom på medicinens bivirkninger og forsøge ikke at havne i en situation, hvor bivirkninger kan være ekstra slemme.

En kronisk sygdom

faa mere viden om din medicin herEn kronisk sygdom er en sygdom, som har et langvarigt forløb, eller er konstant tilbagevendende. Kroniske sygdomme forekommer oftere end nogensinde før. Dette skyldes blandt andet bedre mulighed for behandling af sygdomme, der tidligere var livstruende. Vi kan altså i dag leve med mange flere sygdomme, hvis vi blot bliver medicineret korrekt.
En tredjedel af den danske befolkning lever med en eller flere kroniske sygdomme. Grundet lægevidenskaben og den passende medicinering kan kroniske syge leve et helt normalt liv med en god livskvalitet.
For at en god livskvalitet til de sygdomsramte kan blive opretholdt, kræver det ikke blot forsat forskning og udvikling på alle områder men også en generel rådgivning omkring medicinering. På den måde får man de kroniske syge til bedre selv at kunne tage vare på sin egen situation. Bruuns Apotek er dit apotek i Aarhus C, der tilbyder medicinsamtaler for at vejlede og rådgive blandt andet kroniske syge omkring den nye medicin de skal i gang med at benytte.

Medicinsamtale

faa hjaelp til medicinering herEn samtale omkring medicin kan være vigtig for, hvordan man som kronisk syg, griber sygdommen bedst an. Formålet med samtalen er, at patienter kan få en god start på sygdomsforløbet, samt få svar på alle de naturlige spørgsmål der ofte opstår i forbindelse med et sygdoms- og medicineringsforløb.
For at medicinen får sin fulde effekt, og dermed øger din livskvalitet i hverdagen, er det ekstremt vigtigt at indtage den korrekt. Man får derfor hjælp til hvordan, medicinen skal bruges, hvornår den skal indtages samt vejledning omkring alt lige fra bivirkninger til tilskud til medicinen.

Bruuns Apotek i Aarhus C tilbyder en opfølgende samtale, så du kan sparre med apotekeren og finde ud af, om du tager din medicin korrekt, og om du er kommet godt i gang med hele forløbet.

Så selvom det hele kan virke lidt uoverskueligt, når du får diagnosen, findes der altså mange gode hjælpemidler, du kan tage i brug. For at leve bedst muligt på trods af sygdommen og dens gener, er det altså vigtigt, at du ikke er bange for at tage alle hjælpemidler i brug. Der er helt normalt, at medicinforløbet er en tilvænningsproces, og man skal derfor ikke blive skræmt over, hvor svært det kan være at komme ind i den helt rigtige rytme, så medicinen får den bedst mulige virkning, og du får den bedst mulige livskvalitet på trods af din sygdom.