Høfeberen breder sig som en ny folkesygdom

Denne artikel indeholder reklamelinks

På kun 10 år har antallet af danskere med høfeber fordoblet sig. Klimaet i det danske land er blevet varmere og har derved forlænget pollensæsonen, hvilkent har stor betydning for længere ture med nyseture og irriterende allergi.

Cirka en million danskere lider i dag af pollenallergi, som også går under navnet høfeber. Denne sæson ligger tungt over os netop nu og har stor betydning for alle de lidende danskere. At høfeber sæsonen er startet for alvor, betyder nyseture, øjne som løber i vand, hovedpine og tilstoppede næser.

Hvis du som er en af de mange danskere lider af denne folkesygdom, så er der ganske god grund til, at sætte sig ind i behandlingen, som kan lægge en dæmper på alle irritationsmomenterne.

Hvilke symptomer skal jeg holde øje med

Allerede i dag er høfeber en af de mest almindelige lidelser blandt unge mennesker i Danmark. Omkring en tredjedel af de ramte er slet ikke klar over, at det er pollenallergi der løber om hjørner med dem. Mange mennesker går rundt og tror, at det er en hård influenza, som de er ramt af – i de fleste tilfælde er det ikke influenza, der driller.

Der er mange forskellige symptomer for høfeber. Det er ikke alle mennesker, som har alle symptomerne, nogle har mange  og andre har ganske få symptomer. Grundlæggende kan man sammenligne høfeber symptomerne med en sommerforkølelse. Her vil i de fleste tilfælde opstå nysen, kløen og væskende øjne. Derudover kan man opleve hovedpine og træthed i forbindelse med de andre symptomer. I modsætning til en almindelig forkølelse varer den ikke kun i 3-6 dage, men derimod i 3-6 måneder, hvor man desværre må døje med disse symptomer, hvis man ikke bliver behandlet.

Man kan med fordel tænke tilbage på de forgangne år, og tænke over om denne irritation kommer tilbage på samme tidspunkt hvert år. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så er det højest sandsynligt høfeber, du er ramt af.

Man kan også holde øje med snottet, om det er klart og gennemsigtigt. Hvis det bliver ved med at være dette, så er der med sikkerhed tale om en form for allergi. Hvis det derimod er gulligt eller over i grønne nuancer, så er det betændelse og da er der derimod tale om en forkølelse.

Forebyggelse og behandling

Hvis man har opdaget at man lider af høfeber, så frygt ej – der er muligheder for at undgå dette. Ja du læste rigtigt, der er både behandlingsmuligheder og forebyggende behandling, så du bedst muligt kan komme uden om de irritationsmomenter ved at lide af denne sygdom. Når du har fået behandlingen vil du igen kunne nyde foråret og sommeren dejlige sol og skønne natur.

Selvom høfeber minder utrolig meget om en almindelig forkølelse eller en influenza, skal den ikke behandles på samme måde. Derimod skal der helt anderledes medicin til. Dette medicin hedder antihistaminer,  som vil kunne lægge en god og solid dæmper på symptomerne, som jo er dem, som er irriterende ved sygdommen.

De fleste mennesker oplever en god effekt ved hjælp af øjendråber og /eller en næsespray, som man anvender, når behovet er der. Denne virkning vil ske efter ganske kort tid (ca. 5 min) og den kan holde helt op til 12 timer. Man skal derfor vente med næste behandling, til symptomerne igen viser sig.

Hvis du er det mindst i tvivl, om det er høfeber, bør du gå til din egen læge, som vil stille spørgsmål og tage en vurdering derfra. Han vil henvende dig til et apotek, hvor du kan købe produkterne til behandling. Alle produkterne kan også købes online på apoteket, hvor du også kan læse meget mere om høfeber.