Hold vægten på ferien

Hold vægten på ferien

Sommerferien er over os, og det betyder, at mange tager lidt lettere på alting – også kost og motion! For i sommerens sol og varme skal der jo være plads til at spise is og alle måltider tilberedes på grillen. Derudover er det også for varmt til at lave noget, der minder om motion – du sveder jo bare af at gå en tur i solen.

Denne ”sommerindstilling” kan betyde for nogen, at det hårde arbejde for at opnå den perfekte sommerkrop går lidt i vasken, og alle gode vaner bliver tilsidesat i en periode. Det betyder, at der er risiko for, du tager et par af de kilo, som du har kæmpet for at smide, på igen.

Du får her 3 gode råd til, hvordan du kan holde vægten til trods for sommerens mange fristelser.

1: Drik godt med vand

Drik godt med vand

Sørg for at drikke godt med vand gennem dagen. Først og fremmest undgår du dermed at blive dehydreret. Bliver du dehydreret sætter din krop forbrændingen ned, og dermed forbrænder du endnu færre kalorier gennem dagen. Derudover vil en dehydrering også sende signaler til kroppen om at du er sulten. Derfor er det rigtig vigtigt, at din krop får masser af vand.

Det er fristende at tage en kold cola eller en drink, når du sidder og steger i solen. Disse drikke har et højt indhold af kalorier. Overvej i stedet at tage en danskvand eller en light sodavand, hvis du vil spare på kalorierne.

2: Begræns dig selv i buffeten

Begræns dig i buffeten

Særligt hvis du rejser på en all-inclusive ferie, er den største udfordring nok buffeten. Mange danskere har et forkert syn på buffet – ”det er her pengene skal tjenes hjem igen” eller blot at øjnene ikke kan få nok. Derfor er der stor risiko for at gå amok i buffeten, så du nærmest ruller derfra.

I stedet bør du prøve at begrænse dig til kun at tage en portion. Derudover bør du også tænke over fordelingen af den mad, du putter på tallerkenen. Sørg for både at få kød og grøntsager.

Er du stadig bange for, at du ikke kan styre din egen kontrol, når du står i buffeten, kan det være, at du skal overveje XL-S Appetitmindsker. Appetitmindskeren er et fiberkompleks, som skal indtages sammen med et glas vand. Derefter virker det ved at svulme op i mavesækken, og dermed vil du opleve en større mæthedsfølelse – og dermed vil du også spise mindre.

3: Glem ikke motionen

Glem ikke motionen

Selvom det er varmt og virker uoverskueligt, så er det en god idé ikke at glemme motionen helt. Der er mange måder at flette mere motion ind i ferien på. Har du masser af overskud (og er et A-menneske), så kan løsningen for dig være at stå lidt tidligere op og starte dagen med træning eller en løbetur. Gør du dette er det heller ikke nået at blive så varmt endnu, så det er bedre til at holde ud.

Det er ikke nødvendigt med et træningscenter eller en masse vægte for at lave styrketræning. Squats, mavebøjninger, armbøjninger og så videre kan sagtens udføres kun med din kropsvægt.

Du kan også flette motion ind løbet af dagen. Det kan du eksempelvis gøre ved at tage trapperne i stedet for elevatoren. I stedet for at tage bus eller bil rundt, når I skal på opdagelse i området, kan I i stedet leje cykler og så cykle rundt i stedet.

Efter en lang dag ved poolen eller på stranden kan det også være en god idé at indføre en gåtur hver aften. Det kan eksempelvis være på vej ud til en restaurant, hvor I skal spise aftensmad. Det kan også være, at I kan gå en omvej på vej hjem fra restauranten.

Der er altså mange muligheder for at flette lidt motion ind under ferien.

Når du tænker over både at begrænse kalorieindtaget og dyrke lidt motion, så bliver der altså også plads til at kunne spise en is i løbet af dagen eller at kunne få en kold mojito, når du ligger ved poolen eller som aftendrink. Du er trods alt på ferie.