HUSK hjælper på både hård og tynd mave, men hvordan?

HUSK daarlig mave

Produktet HUSK består af nogle bestemte skaller, som er meget rige på fibre, og det har været anbefalet af både læger og husmødre i årevis, hvis man har problemer med maven. Faktisk har det været en anbefaling til mange forskellige mavegener.

Det kan intuitivt godt lyde lidt specielt, hvordan det samme produkt kan lindre eksempelvis både hård og tynd mave, fordi man skulle tro, at det er forskellige mekanismer, der er på spil.

Det er i og for sig også forskellige ting, der gør sig gældende ved hård og tynd mave, men alligevel er der en god forklaring på, hvorfor HUSK kan afhjælpe begge gener.

Sådan gør HUSK mod hård mave

Når man har hård mave, er det ikke ens mave, der er hård – det er ens afføring. Afføringen er af den ene eller den anden årsag blevet tør, og det gør den mindre smidig og hårdere, og derfor er det sværere for fordøjelsessystemet at få gelejdet afføringen ud.

Noget af det, der kendetegner fibrene i HUSK er, at fibrene optager en masse væske. Når fibrene gør det, bliver fibrene sammen med væsken til noget, der minder om en gel.

Lige præcis den egenskab er god for hård mave og hård afføring, fordi den gel, der bliver dannet, gør det lettere at komme af med afføringen. Gelen kan smøre lidt på vejen ud, og på den måde kan man lettere komme af med sin afføring.

Sådan gør HUSK mod tynd mave

Tynd mave

Man kan måske godt regne ud, hvordan HUSK kan hjælpe på tynd mave, hvis man har læst med i afsnittet ovenfor. Selvom der ikke er noget, der har brug for ’smøring’, er det samme mekanisme, der gavner maven, når afføringen er meget tynd og flydende.

Væske er på en måde synderen, når der er tale om tynd mave, men denne gang er det fordi, der er for meget af det.

Her kan fibrene fra frøskallerne være med til at gøre afføringen lidt tykkere, fordi fibrene suger en del af den væske, som ellers ville udgøre en stor del af afføringen.

Det er sådan set samme mekanisme, nemlig at fibrene suger væske og bliver til gel, der har en gavnlig effekt i begge tilfælde. På den måde kan HUSK altså hjælpe på både hård og tynd mave, selvom man skulle tro, at det er to vidt forskellige løsninger, man skulle bruge.

Kan også hjælpe på forhøjet kolesterol

HUSK kan faktisk også hjælpe på let forhøjet kolesteroltal, hvis man lider af det. For at det ikke skal være løgn, så er det faktisk lidt af den samme mekanisme, som også hjælper på kolesterolet.

Kolesterol kommer fra det, vi spiser, når vi snakker om forhøjet kolesteroltal, og derfor skal kolesterolet optages i blodet og kroppen, for at det bliver skadeligt. Netop optagelsen af det dårlige kolesterol kan HUSK hjælpe på.

HUSK kan nemlig binde en del af det kolesterol, der er i maden, inden det når ind i blodet og i kroppen. Når det er optaget af fibrene fra HUSK, kan kolesterolet blive ført ud af kroppen sammen med afføringen.