Hvad betyder lykke for dig?

Denne artikel indeholder reklamelinks

hvad-goer-dig-lykkelig-top

Danmark er et meget rigt land, og vi har råd til rigtig mange ting. Dog viser det sig, at vi slet ikke er så lykkelige, som folk går og tror. Rigtig mange danskere ”downsizer”, altså går rundt og er dybt ulykkelig selvom de ejer og har råd til mange ting.

Det er især unge mennesker, som efterhånden har fået nok af samfundstendensen ”more is more”. De unge går derfor i en helt anden retning, hvor de prøver at finde ud af, hvad det essentielle ved livet er, og vælger endda at skille sig af med de overflødige ting, som de i bund og grund ikke har brug for.

En helt ny verden åbner sig, og måske har de unge fat i noget. Læs med her og find ud af, om du skal prøve denne nye trend, som muligvis gør dig mere lykkelig end du er nu.

Hvad er en downsize?

Denne nye tendens handler om at se mere kritisk på, hvad man egentlig bruger døgnets 24 timer på, og hvordan man ligeledes bruger sine penge. Hvordan er dine omgivelser, og hvilket miljø er det du lever i? Betyder alle disse ting overhovedet noget for dig?

hvad-goer-dig-lykkelig-1Flere og flere begynder at tænke mere over dette, og det er et tegn på, at flere ønsker et mere simpelt liv, hvor man har færre ting. Det er muligvis et oprør mod samfundets tendens til ”mere vil have mere”.
Vi kan simpelthen ikke få nok – alting bliver gjort op i penge, økonomi og effektivitet. De som ønsker det simple liv, har derfor valgt, at sætte et stort spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er lykkeligt, at leve på denne måde – og har prøver derfor at leve efter andre præmisser.

I det simple liv skal man finde ud af, hvad der er vigtigt for en selv, i stedet for at følge samfundets kernefamilie-model. Man behøver ikke en lang uddannelse, en lederstilling, en god karrierer, mand, kone, børn, hus, hund og volvo. Det er helt okay, at finde sin egen måde at nå frem i livet på, og det kan gøres på rigtig mange måder.

Alt for højt gear

Sammen med denne nye tendens, ses det også at folk får mere fodfæste. De kan sætte både tempoet og livets mange ambitioner en smule ned, fx vælger nogle mødre at droppe karrieren i nogle år og passe børn og hus selv.

Disse to forskellige liv ligger i virkeligheden ikke ret langt fra hinanden. Det handler blot om, at se på, hvilke ting i hverdagen og livet der egentlig betyder noget for dig, få styr på forbruget, og se om der er noget der kan skæres fra. Hvilke ting i livet giver mening, og hvad vil du gerne med dit liv?

hvad-goer-dig-lykkelig-2Forbrug med fornuft

De personer, som vælger at leve livet lidt mere efter deres egne præmisser, er folk med en mere kritisk tilgang til verden. Det handler om, hvad man bliver glad for og hvad man kan holde ud i længden – du skal være lykkelig.

I forhold til økonomien skal man også ind og vurder hvad man har brug for, og ikke hvad man har råd til. Hvad bruger du dine optjente penge på, og har de ting du køber nogen betydning for dig – skaber tingene værdi for dit liv?

Du skal sortere unødvendige og overflødige ting fra, så du har flere ressourcer til at lave andre ting, som rent faktisk giver mening for dig.

Man bliver ikke lykkelig af, at være et travlt menneske, som aldrig går ned på udstyr!