Hvad kan de små silicagel-poser?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Du ved sikkert ikke hvad de gør godt for, Silica-gel--intext_2og hvorfor de altid er gemt i dine ny indkøbte ting. Det er gel poserne vi snakker
om. De små grimme fugtsugende poser, som findes i alle mulige nye ting. Men hvorfor ligger de i lommen på din nye jakke? Og hvorfor er der ikke nogen, der ved hvad det er og hvorfor de er der?

Poserne er små og ikke ret kønne. Ja faktisk ligner de mest af alt, noget der skal direkte i skraldespanden. Men sådan er det i virkeligheden ikke, og sådan burde det ikke være.

Nu vil vi gøre de små underlige poser populære, og helt uundværlige. Vi vil rangere dem, snakke godt om dem, så de får deres værdihed tilbage eller i hvert fald frem i lyset.

Hvad er silicagel?

Har du f.eks. købt en ny taske eller et par sko, så har du helt sikkert stødt på de små poser, som faktisk er markeret med ”throw away”.

Men det er noget af det mest u smarte at gøre, for silicagel-kuglerne har helt vildt mange nyttige funktioner. Det er små gelekugler som er udstyret med en masse små huller, og det gør, at de kan suge fugt til sig. På den måde beskytter de andre ting mod fugt.

Derfor findes de i dine nyindkøbte sko, tasker eller jakker. Simpelthen for at holde fugten ude under rejsen fra fabrikken til den endelige forbruger.

Derfor skal du gemme silicagel-kuglerne

 

  1. Fjerner dårlig lugt

De små fantastiske gele kugler kan fjerne selv de sureste, Silica-gel--intext_1ildelugtede spor i dine lækre sko. De kan faktisk fjerne grimme og ubehagelig lugte fra mange ting. Man skal bare tilføje en pose silicagel, også vil der komme en neutral duft igen.

  1. Suger vand fra fx mobilen

Har du og din telefon været ude for et uheld. Mobilen er røget i toilettet eller ikke kommet op af lommen inden du hoppede i vandet? Så kan silicagel redde bare din pengepung og din mobil. Fjernbatteriet og SIM-kortet og fyld mobilen op med de små gel poser, læg dem sammen i en pose eller bare i en skål. Lad den ligge natten over. Det skulle gerne virke bedre end tricket med ris.

  1. Holder dine smykker smukke

Der er mange meninger om, hvordan man skal opbevare smykker, for at holde dem pæne og smukke. Får de for meget fugt, kan de blive plettet og sølvsmykker kan få skader. Lægger man en pakke silicagel i smykkeskrinet, så vil den holde dine smykker skinnede og pletfrie.

  1. Forlænger barberbladet evner

Barberblade er ikke ligefrem billige, og desværre bliver de hurtige sløve trods prisen. Det kan skyldes fugt, og derfor kan man forlænge barberbladets levetid og evne ved at lægge dem i en lukket kasse eller pose sammen med silicagel.

  1. Tør rejse

Når man skal ud og rejse, om det er mindre ture eller en lang rejse, er det så irriterende at pakke tasken eller kufferten op, og den er våd eller fugtig grundet parfume eller andet. Her kan silicagel igen hjælpe dig. Et par stykker silicagel i toilettasken, kufferten eller tasken og du kan få en tør rejse eller tur.

  1. Forhindre rustdannelse

Døjer du med rusten værktøj i din fine værkstøjskasse, så brug silicagel. Ned i kassen med dem, og de vil hjælpe på rusten. Silicagel kan desværre ikke rede en hel bil, så det nytter ikke noget at proppe bilen med de små poser, for at undgå rust i skærme og bilens kaross.

  1. Forhindre fugt

Silicagel kan forhindre fugt alle steder. Plaser f.eks. en pose i forruden, og du vil opleve at bilen ikke dugger. Det kan selvfølgelig også gøres i hjemmet. Har man nogle gamle vigtige papirer eller fotos, så kan silicagel igen være en stor hjælp.

  1. Genanvendelig

Silicagel har ikke en uendelig holdbarhed. Det vides dog ikke, hvornår en lille pose ikke længere kan suge fugt til sig længere. Men oplever du, at silicagelen ikke virker længere, så tøm de små kugler ud på en bageplade, med bagepapir på, og varm dem i ovnen i nogle timer. Herefter er kuglerne klar igen. Opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil du igen skal bruge dem.