Hver tredje kvinde taber håret – her er hjælp at hente

Hårtab er bestemt ikke nogen ualmindelig lidelse. De fleste kvinder tror ganske sikkert, at det hovedsageligt er mænd, som lider af dette, men det er nu ikke helt tilfældet.

Det er ikke kun mænd, som oplever, at de påvirkes af hårtab i stor grad. Faktisk er det hver tredje kvinde, som taber håret i løbet af deres liv og det kan der være mange årsager til. Denne form for hårtab viser sig ofte som en hårudtynding eller deciderede skaldede pletter i hovedbunden. Det er meget varieret, hvornår kvinder oplever dette i deres liv, men for de fleste sker dette i overgangsalderen.

Vi har strikket en god artikel samme, om hvordan du kan passe bedst muligt på dit hår og sørge for, at dette ikke sker. Skulle det alligevel ske, at du oplever dette problem, så er der heldigvis en god løsning for, at du igen kan få dit smukke glansfulde og voluminøse hår tilbage, hvor det hører hjemme.

Årsagerne til at du taber dit hår

Der kan være rigtig mange grunde til, at du taber dit hår og det er en helt almindelig lidelse også i Danmark. For de fleste mennesker, det gælder både for mænd og kvinder, oplever de, at de er meget flove over denne situation og kan nærmest få kuldegysninger ved tanken om, at lidelsen måske snart rammer dem.

Hvis du selv mener, at du har opdaget dette problem, så er det først og fremmest vigtigt, at du går til din læge med problemet. Der kan nemlig være rigtig mange årsager til dette og det er meget vigtigt at behandle årsagen til problemet og ikke blot gribe til handling.

Det er altså vigtigst først og fremmest, at få afklaret præcis, hvad årsagen er til dit eventuelle hårtab. Derudover kan det være en fordel, som supplement til at undgå hårtab være en fordel, at styrke håret generelt.

Der findes mange gode grunde til, at du taber håret. Her er nogle af dem:

  • Stress
  • For lavt stofskifte
  • Polycystisk ovariesyndrom (PCO) er en autoimmun reaktion, hvor immunforsvaret begynder at angribe hårsækkene.
  • Stærk medicin som eksempelvis kemoterapi eller nogle former for antibiotika

Bevar dit smukke voluminøse hår

Rundt omkring i de forskellige skønhedsmagasiner kan man ofte finde mange gode råd og vejledning til, hvordan man bedst muligt, passer på sit hår. Det kan dog for mange danskere være svært, at finde hoved og hale i dette. Derfor har vi her samlet en række gode råd til dig, som ikke vil risikere, at miste håret uanset, hvad grunden skulle være.

Det er en almindelighed, at danskere lider af hårtab, men hvis man virkelig ønsker at undgå denne lidelse, så er det visse råd, som man bør følge.

  1. B-vitaminer

Det kan være en god idé, at supplere kosten med forskellige vitaminer. Det gælder både for unge og gamle, mænd og kvinder. Især er B-vitaminer noget, som styrker hår og negle. Du kan eventuelt få din læge til, at udskrive en recept på særligt stærke B-vitaminer, hvis du allerede er opmærksom på et hårtab. Almindelige B-vitaminer kan man købe på alle landets apoteker i håndkøb og det er bestemt ikke usundt, at tage en B-vitamin-pille for en sikkerhedsskyld.

Hvis ikke du er så meget til piller, så kan du i stedet vælge produkter i din madlavning, som indeholder de selv samme vitaminer. Her er der tale om fuldkornsprodukter, hvedekim og gærflager.

  1. Sunde proteiner

Hvis du ønsker at undgå hårtab og det vil alle mennesker vel helst, så er det en god idé at tænke på kosten. Her er det især vigtigt, at du sørger for, at spise masser af sunde proteiner. Den kan du få i råvarer som eksempelvis grønne bønner, ærter, linser, mælkeprodukter og nødder.

  1. Massage

For alle mennesker gælder det, at det er sundt med massage og det gælder for hele kroppen. Når det drejer sig om at forebygge et hårtab, så drejer det sig især om hovedbunden.

Her kan man især massere den ind i kokosolie, som er særlig gavnligt for hårsækkene. Hvis du vælger at massere hovedbunden i kokosolie om aftenen, så har den også lidt tid til, at tage for sig af de forskellige vitaminer heri. Du bør dog huske, at anvende et håndklæde om hovedpuden, så du på den måde ikke risikerer at få hele sengen smurt ind i klistret olie. Den næste morgen når du vågner, skal du blot tage et bad og skylle olien ud igen. Det er vigtigt at huske at komme shampoo i håret, inden du skyller det med vand, da den på den måde er nemmere at få olien ud af håret igen.

  1. Shampoo

Hver gang du vasker dit hår, så er det vigtigt at tænke over, hvilke produkter du anvender. Det gælder også, hvis du bruger andre former for hårprodukter.

Det er altid en god idé, at vælge økologiske produkter. De er mest skånsomme for håret og indeholder ikke lige så mange giftstoffer, som kan forårsage hårtab eller hårudtynding.

  1. Frugt og grønt

Generelt gælder det for alle mennesker, at det er vigtigt med en sund og varieret kost. Her gælder det især, at du vælger at spise store mængder af frugt og grønt. De indeholder nemlig den daglige og naturlige dosis vitaminer, som kroppen har behov for. Derudover indeholder de også antioxidanter, som både er med til at styrke og opretholde liv og ungdommen i håret og huden.

  1. Kerner og frø

Hver dag bør du i din kost supplere med kerner og frø. Herunder kunne eksempler være solsikkekerne, sesamfrø, græskarkerner og kværnede hørfrø. De indeholder nemlig både mineraler og sporstoffer, som er gode for forebyggelse mod hårtab og hårudtynding.

Hvis problemet allerede er ude

Er du allerede bevist om, at du lider af hårtab, er det først og fremmest vigtigt at finde årsagen til dette. Det kan din læge hjælpe dig med.

Du skal bestemt ikke være opgivende herefter, for det er faktisk muligt, at få håret tilbage på hovedet. Der findes mange forskellige produkter på markedet som siges, at kunne hjælpe dig ud af et problem som dette og man skal ikke være alt for godtroende og lytte til alle de mange reklamekampagner.

Crescina HFSC er dog et produkt, som både er fremstillet til mænd og kvinder. Det kan hjælpe dig ud af selv de værste problemer med hårtab eller hårudtynding. Dette vidundermiddel findes i tre forskellige varianter, alt efter hvor stort problemet er og hvor alvorligt graden af hårtab er.

Produktet, Crescina HFSC er et af de få produkter på markedet, som ikke er skadeligt for din hovedbund og det er nu endda det vigtigste at holde øje med, ligeså vigtigt som det er, at vælge økologiske produkter.